Gemeente Utrecht



Utrecht, 30 maart 2007
Sw/29

Pasen op de Utrechtse steedes in het teken van het ei

Altijd al willen weten waarom de paashaas rondloopt met eieren? Je vindt het antwoord op deze en andere ei-vragen tijdens de paasdagen op de Utrechtse steedes. Speciaal voor de paasdagen zijn Gagelsteede, Koppelsteede en Stadsboerderij Transwijk op Tweede Paasdag geopend. Griftsteede is op maandag gesloten.

Tijdens de paasdagen staan ook de Utrechtse steedes in het teken van Pasen en het ei in het bijzonder. Er is van alles te doen en te beleven. Zo is er op alle steedes een eierspeurtocht. Tijdens het zoeken naar eieren krijg je antwoord op vragen als: "wat is het grootste ei?" en "hoe vaak kan een kip een ei leggen?". Je komt erachter wat de codes betekenen die op de eieren uit de winkel staan en je kan je eigen paashaaseierdop knutselen.

Daarnaast zijn er op de verschillende locaties nog extra activiteiten. Zo kun je op Griftsteede zoeken naar chocolade eitjes en worden er eieren versierd. Op Gagelsteede zijn met een beetje geluk net de kuikentjes uit hun ei gekropen. Op stadsboerderij Transwijk en Koppelsteede zijn er knutselactiviteiten.

De vier Utrechtse locaties zijn Gagelsteede in park de Gagel, Koppelsteede in park de Koppel, Griftsteede in het Griftpark en Stadsboerderij Transwijk (de tijdelijke locatie aan de Europalaan) in park Transwijk. De locaties zijn allemaal tot 17.00 uur geopend.




Gemeente Utrecht