Gemeente De Bilt


Installatie Jongerenraad

Sinds donderdagavond 29 maart heeft de gemeente De Bilt een Jongerenraad. Met de officiële installatie is de Jongerenraad vanaf nu een adviescommissie aan de raad. De raad dient bij zaken die op jongeren betrekking hebben, eerst de Jongerenraad om advies te vragen. De Jongerenraad kan ook ongevraagd adviezen aan de gemeenteraad uitbrengen en is dan ook een echte 'meedenktank' bij het gemeentelijk beleid. Verder wordt van de leden verwacht dat ze veel contact onderhouden met jongeren uit hun omgeving.

De Jongerenraad begint met een kleine en hechte groep, bestaande uit jongeren variërend in leeftijd en dorp: Victor Jansen Schipper (technisch voorzitter), Diederik ten Cate, Gijs Velsink, Selma Kaffka, Merel Vermolen en Simon Ceulemans.

De Jongerenraad krijgt werkenderwijs gestalte. In de periode van april 2007 tot januari 2008 is er sprake van een opstartfase, waarbij professionele begeleiding wordt aangeboden. Vanaf 2008 kan de Jongerenraad aan de hand van een evaluatie van de opstartfase definitief gestalte krijgen.

Bilthoven, 30 maart 2007