Socialistische Partij

SP presenteert brochure over Israël en de Palestijnen

30-03-2007 * Senator Anja Meulenbelt overhandigt vandaag het eerste exemplaar van de brochure "Het Beloofde Land, Het Beroofde Land" aan de Palestijnse ambassadeur Soraia Barghouti. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van de Palestijnse gemeenschap in Vlaardingen. Meulenbelt schreef het boek samen met Tweede Kamerlid Harry van Bommel.

"Het Beloofde Land, Het Beroofde Land" is een brochure over de SP en het conflict tussen Israël en de Palestijnen. De hoofdconclusies van de auteurs zijn dat Nederland de Palestijnse regering mét Hamas moet beschouwen als onderhandelingspartner; en dat het tijd wordt voor politieke en economische sancties tegen Israël. De Nederlandse grondwet stelt dat de internationale rechtsorde moet worden bevorderd. "Dus hoort de regering zich te weer te stellen tegen ernstige schending van de rechtsorde, die volgens ons wat Israël betreft zonder meer aantoonbaar is," aldus de auteurs.

Het Beloofde Land, Het Beroofde Land. De SP en het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Harry van Bommel en Anja Meulenbelt. Met een voorwoord van Hajo G. Meyer, maart 2007. (Uitgave Wetenschappelijk Bureau SP)
Te bestellen via deze website