Ingezonden persbericht


Easynet uitgeroepen tot nieuwe Internationale Sponsor van de FIA World Rally Championship in exclusieve sponsorovereenkomst

Amsterdam, 30 maart 2007 - Easynet is benoemd tot de officiële Netwerk en Hosting Partner van de FIA World Rally Championship (WRC) in een nieuwe driejarige internationale sponsorovereenkomst, die vandaag werd aangekondigd.

Het sponsoren van de WRC biedt Easynet een nieuw sponsorship met een wereldwijd bereik, dat waarde zal toevoegen aan het merk Easynet. De WRC deelt Easynets betrokkenheid bij het milieu - het is een klimaatneutrale onderneming die blijk geeft van de merkwaarden van Easynet: baanbrekend, proactief en gepassioneerd. Easynet streeft ernaar excellente service te bieden en gaat dit sponsorship gebruiken om een breed platform van unieke, gastvrije klant- en persevenementen te presenteren.

Het sponsoren van de WRC is de drijvende kracht achter een intern communicatieprogramma om werknemers in alle landen te betrekken, te motiveren en te stimuleren, en werd eerder vandaag aan werknemers aangekondigd met 'teaser' e-mailcampagnes, een video-webcast, artikelen met merknaam en rallysimulators in kantoren van Easynet in geheel Europa.

David Richards, voorzitter van International Sportsworld Communicators (ISC), wereldwijd houder van de handels- en mediarechten van de WRC, wees op de essentiële rol die sponsors spelen bij het voortdurende succes van de sport. "De WRC is een echte etalage van internationaal talent en dankzij onze sponsors kunnen we dat talent nog verder ontwikkelen. Easynet en haar klanten geven nu al blijk van een grote hartstocht en groot enthousiasme voor onze sport, en wij kijken ernaar uit onze ervaringen in de komende drie jaar met ze te delen."

Andrew Croker, Executive Vice-President van Sportfive, het agentschap dat voor de WRC exclusief sponsorship- en televisieverkopen beheert, merkte op: "Dit is alweer fantastisch nieuws voor de World Rally Championship en volgt op sterke cijfers over het televisiepubliek in 2006."

Julian Laister, Marketing Communications Director bij Easynet in Europa, legde uit dat de WRC en Easynet vergelijkbare waarden hebben en beide streven continu naar perfectie. Hij zei: "De waarden van Easynet worden volmaakt weerspiegeld in deze fantastische samenwerking. Het geeft ons geweldig veel ruimte om onze internationale doelgroep een echte, onderscheidende 'Easynet-ervaring' te bieden en wij zijn verheugd om met de WRC deel te mogen nemen aan deze dynamische sport."

Easynet werkte samen met Karen Earl Sponsorship om sponsorovereenkomst tot stand te brengen.