Leiden, 30 maart 2007

iSOFT Nederland versterkt de gelederen met veertien nieuwe medewerkers

iSOFT Nederland versterkt zijn team met veertien nieuwe medewerkers, onder wie business consultants en sales managers. Met deze uitbreiding is iSOFT Nederland in staat om de bedrijfsactiviteiten te verbreden en de kwaliteit van de dienstverlening aan bestaande klanten te borgen en verder te verbeteren. De nieuwe medewerkers zullen de komende weken bij iSOFT aan de slag gaan.

Als eerste start per 1 april a.s. Peter van den Wijngaard. Hij treedt in dienst als Senior Sales Manager en zal zich bezighouden met de verkoopactiviteiten van iSOFT Nederland. Peter heeft ruim 30 jaar commerciële ervaring en was hiervoor zes jaar werkzaam bij Agfa Healthcare, waar hij als Key Account Manager verantwoordelijk was voor het onderhouden van de relaties met ziekenhuizen. Daarvoor heeft Peter onder andere gewerkt bij Philips en Toshiba Medical Systems, ondermeer op het gebied van Radiodiagnostische Systemen. Zo brengt Van den Wijngaard veel kennis en ervaring in van de healthcare branche.

"Er is momenteel in de gezondheidszorg - en met name in de ziekenhuizen - een enorme verschuiving gaande naar volledig geïntegreerde digitale informatiesystemen", zegt Van den Wijngaard. "Deze ontwikkeling zie ik als een geweldige uitdaging met vele nieuwe kansen en mogelijkheden. Als een van de belangrijkste spelers op het gebied van zorg-ICT in Nederland is iSOFT voor mij dè plek om mijn ambities te verwezenlijken."

Naast Van den Wijngaard heeft iSOFT Nederland nog een senior sales manager, een senior product manager en in totaal tien business consultants aangenomen. Zij zullen nog voor de zomer bij iSOFT beginnen.

Deze uitbreiding is voor iSOFT Nederland slechts een eerste stap. Het is een goede start van een wervingscampagne die enkele weken geleden is begonnen. Deze campagne richt zich in het bijzonder op het aantrekken van nieuwe strategische adviseurs, consultants en analisten voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van oplossingen voor de zorgsector. De wervingsactie zal nog enkele maanden duren.

"Deze aanzienlijke uitbreiding van ons team van business consultants en managers is onderdeel van onze strategie om de positie van iSOFT Nederland als full-service leverancier van zorgoplossingen verder te versterken", zegt Wim Botermans, algemeen directeur van iSOFT Nederland. "Vanuit de Nederlandse zorgmarkt is er een sterk toenemende vraag naar branchespecifieke kennis. iSOFT biedt de oplossingen voor deze sector, gekoppeld aan een totaalaanpak voor alle ICT-gerelateerde projecten, uiteenlopend van consultancy en ontwikkeling op maat, tot projectmanagement en onderhoud. Dit betekent dat onze klanten niet hoeven te onderhandelen met meerdere partijen, maar voor al hun behoeften terecht kunnen bij één deskundige organisatie met jarenlange ervaring en ongeëvenaarde expertise."

Over iSOFT
iSOFT heeft 35 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg en is onderdeel van de Britse iSOFT Group plc. In Nederland wordt de dagelijkse zorg van zo'n 40% van alle Nederlandse ziekenhuisbedden aan iSOFT toevertrouwd. Tevens heeft iSOFT een leidende positie in de markten voor ziekenhuisapotheken en huisartsen. iSOFT claimt een belangrijke rol in de vernieuwing van zorg door de toepassing van innovatieve systemen. iSOFT heeft ruim 250 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein en Groningen.