Ingezonden persbericht


44 PROCENT VAN DE BEDRIJVEN ZIET ZIJN INZET VAN VIRTUALISATIE NIET ALS SUCCESVOL

Met heterogene virtualisatie-omgevingen als norm wordt unified server management gezien als doorslaggevende succesfactor

Utrecht, 30 maart 2007 - CA presenteert de resultaten van een onafhankelijk wereldwijd onderzoek dat gemengde resultaten laat zien op het gebied van server-virtualisatie. Het onderzoek benoemt tevens essentiële factoren voor succes, zoals early adopters die hebben ervaren.

Uit het onderzoek waarin 800 organisaties wereldwijd zijn meegenomen, geeft 44 procent van de respondenten die server-virtualisatietechnologie inzetten aan deze inzet niet succesvol te noemen. Het niet kunnen kwantificeren van ROI blijkt een centrale factor in de terughoudendheid van de deelnemers in het definitief benoemen van positieve resultaten.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 71 procent van de organisaties die virtualisatie-initiatieven hebben ontplooid of gaan ontplooien hier meerdere server-virtualisatietechnologieën voor inzetten waaronder virtualisatie voor besturingssystemen en hardware, het partioneren van besturingssystemen, para-virtualisatie en/of clustering. Sterker nog; 60 procent van de organisaties ziet clustering als een vorm van server-virtualisatie, waardoor de heterogeniteit van virtualisatie-omgevingen alleen maar groter wordt.

De organisaties die aangeven dat de virtualisatie wel succesvol was, geven aan dat de belangrijkste succesfactor zit in het vermogen de prestaties van de gevirtualiseerde omgevingen te meten. Andere cruciale voorwaarden die uit het onderzoek naar voren komen, zijn een grondige inventarisatie van de server assets en load distribution en een grondig onderzoek naar beschikbare technologische oplossingen.

Volgens het onderzoek zetten organisaties virtualisatie voornamelijk in om de gebruiksratio's van servers en systemen te verbeteren, betrouwbaarheid en uptime van de server te verhogen en de continuïteit van de bedrijfsvoering te optimaliseren.

"Hoewel de markt nog volwassen moet worden, is het al duidelijk dat bedrijven die best practices voor virtualisatie implementeren, grote voordelen kunnen behalen", zegt Paula Daley, director of product marketing at CA. "CA ondersteunt deze best practices door te voorzien in unified management mogelijkheden om de zichtbaarheid te optimaliseren binnen de diverse gevirtualiseerde, fysieke en geclusterde server-omgevingen die de markt prefereert."

Een samenvatting van het onderzoeksrapport is te vinden op http://ca.com/vpm/survey

Onderzoeksmethodologie
Het onderzoek is in januari 2007 uitgevoerd door The Strategic Counsel, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Van de respondenten was 30 procent afkomstig uit Noord-Amerika, 37 procent uit Europa en 31 procent uit de Asia-Pacific-regio. 67 procent van de onderzochte organisaties beschikte over 10 tot 99 servers, 22 procent bezat er meer dan 200.

(390 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA
CA (NYSE:CA), één van 's werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management voor ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia. N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel : 040-235 46 00 Fax 040-235 46 01 E-mail : kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA: E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com