Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schoonmaakbedrijf handelt rechtmatig met oog voor medewerkers CSU: onterechte beschuldigingen FNV

Uden, 30 maart 2007 - CSU voelt zich onterecht aangevallen door de actie van vandaag van vakbond FNV Bondgenoten voor treinenschoonmakers. CSU vindt dat het op alle door FNV naar voren gebrachte punten die betrekking hebben op de contractwisseling van het project NS/Nedtrain rechtmatig, correct en met oog voor de medewerkers handelt. CSU is diverse malen erkend als beste werkgever en betreurt het daarbij indien zij door deze buitenproportionele actie onterecht in een negatief daglicht komt te staan.

FNV stelt dat CSU op arbeidsvoorwaarden beknibbelt omdat ze het onlangs verworven contract met NS/Nedtrain te laag ingeschreven zou hebben. CSU is het daarmee oneens, de tarieven waarvoor CSU werkt hebben geen enkele invloed op de beloningsniveaus. CSU handelt volledig conform de contractwisselingsparagraaf (artikel 50) zoals die in de Schoonmaak CAO voor de overname van schoonmaakcontracten en het daarbij betrokken personeel is opgenomen. Ook de FNV is partij bij die schoonmaak CAO. Volgens dat artikel is CSU eraan gehouden om alle personeelsleden op basis van de arbeidsvoorwaarden uit de CAO over te nemen. Eventuele afspraken boven de CAO worden daarbij niet automatisch overgenomen. Op onderdelen ging CSU verder dan deze CAO-bepalingen omdat daar binnen de NS bindende afspraken in het verleden over zijn gemaakt en niet zoals FNV stelt uit angst voor acties van de bonden.

Daarnaast vindt CSU dat het niet de bestaande werksituaties zoals werktijden/uren van personeel over kan nemen als die in strijd zijn met de Arbeidstijdenwet. In een recentelijk vergelijkbaar kort geding wat FNV tegen CSU had aangespannen stelde de rechtbank CSU op alle onderdelen in het gelijk.

Er zijn door CSU informatiebijeenkomsten georganiseerd voor de ca.250 over te nemen werknemers met daaropvolgend individuele gesprekken. Daaruit is niets gebleken van de door FNV voorgespiegelde problemen. Er is sprake van een goede sfeer en veel medewerkers zijn zelf blij dat ze bij CSU kunnen komen werken.

De FNV rept van werknemers 'onder druk zetten' om voor mindere arbeidsvoorwaarden te tekenen. Dit is pertinent onjuist. Op een enkeling na hebben alle betrokken medewerkers zonder enig voorbehoud de nieuwe arbeidsovereenkomst ondertekend. Ondanks een verzoek daartoe heeft FNV vooralsnog ook nagelaten de individuele gevallen waar nog discussie punten zouden zijn, te specificeren. Het uitgangspunt van CSU is alles conform de geldende afspraken snel en correct af te handelen.

Inzake de WGA-premie is in de wet opgenomen dat werkgevers de WGA premie voor de helft in kunnen houden van de werknemers. Dat is in de Stichting van de Arbeid zo besloten en het Ministerie van Sociale Zaken heeft dat ook als zodanig wettelijk verankerd (ministerieel besluit 16 november). Daarbij is ook geen instemming van de vakorganisaties en ondernemingsraad vereist. CSU handelt (overigens zoals nagenoeg alle werkgevers in Nederland) dus volledig conform deze bevoegdheid.

CSU is het dus absoluut niet eens met hetgeen de vakbond FNV in pamfletten schrijft en vindt het niet terecht dat het door de FNV-actie in een kwaad daglicht worden gesteld. Wel is het zo dat de premie die ingehouden wordt per bedrijf verschillend is, waardoor er een ongelijkheid voor werknemers ontstaat in de schoonmaakbranche. CSU is er daarom een voorstander van om op brancheniveau afspraken te maken bij de volgende CAO-onderhandelingen of desnoods eerder.

CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak en beveiliging. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. CSU biedt werk aan ruim 10.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven en top 5 van beveiligingsbedrijven in Nederland. De organisatie verwacht over 2007 een omzet van ruim 200 miljoen euro.

CSU werkt vanuit een verbetermodel waarbij medewerkertevredenheid zorgt voor betere dienstverlening en een hogere klantwaardering. CSU won in 2006 goud in de verkiezing tot Beste werkgever van Nederland, die door Great Place to Work wordt uitgevaardigd.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht