Gemeente Bronckhorst
---


Gratis compostvatenactie groot succes

Ruim 3.900 vaten worden op 7, 21 of 28 april thuis bezorgd, 1.500 mensen nemen deel aan composteercursus

Vanaf 1 januari 2008 voert de gemeente Bronckhorst een nieuw afvalinzameling-systeem in (het volumesysteem). Onlangs vroeg de gemeente haar inwoners via een keuzeformulier of internet aan te geven welk formaat groene en grijze zij hiervoor wensen te ontvangen. Ook was er de mogelijkheid om een gratis compostvat aan te vragen. Veel Bronckhorster huishoudens (ruim 3.900) hebben een gratis compostvat aangevraagd en zijn van plan thuis te gaan composteren! De bezorging van de compostvaten gebeurt door leden van muziekvereniging Crescendo uit Hengelo Gld. op drie zaterdagen in april, te weten 7, 21 en 28. Mensen hoeven hiervoor niet thuis te blijven. Het compostvat met de toebehoren (compostversneller en een beluchtingsstok) wordt op de oprit van of bij de woning geplaatst van bewoner(s) die zich hebben opgegeven voor een compostvat. In hun brievenbus wordt een afleverformulier achtergelaten. Hierop staat een telefoonnummer dat ze kunnen bellen als het gratis compostvat niet juist of onvolledig is ontvangen.

Compostcursus
Ook hebben ruim 1.500 mensen zich opgegeven voor een speciale compostcursus! Deze voorlichtingsbijeenkomsten waarbij mensen uitleg krijgen over hoe het beste te composteren, worden gehouden in de maanden mei en juni. Wie zich heeft aangemeld krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Binnenkort ontvangt ieder Bronckhorster huishouden (behalve huishoudens die gebruik maken van een verzamelcontainer) ook een brief in de bus met informatie over de aflevering van de nieuwe groene en grijze containers. Dit vindt plaats vanaf half april t/m half juni.

Hengelo Gld., 30 maart 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --