BASF

Persbericht:

Engelhard De Meern opereert per 1 april onder de vlag BASF Nederland B.V.

Per 1 april aanstaande opereert Engelhard De Meern B.V. onder de vlag BASF Nederland B.V. Dit betekent een sterke groei voor BASF Nederland B.V., die haar hoofdvestiging in Arnhem heeft. De gezonde en succesvolle onderneming in De Meern was onderdeel van de voormalige Engelhard Corporation. De nieuwe vestiging van BASF in De Meern produceert, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige katalysatoren. Daarbij beschikt zij over een uitgebreid research laboratorium. De hoogwaardige katalysatoren worden gebruikt in de chemische, de petrochemische, voedingsmiddelen en farmaceutische industrie over de hele wereld. Een voorbeeld uit de voedingsmiddelenindustrie betreft het hydrogeneren van onder meer sojaolie om het smeltpunt en de houdbaarheid te optimaliseren voor toepassing in margarines of dressings. Andere toepassingen betreffen onder andere de ontzwaveling van afgassen en olie, de fabricage van kunststoffen en het omzetten van (aard)gas naar vloeibare brandstoffen. In De Meern werken 235 mensen. Zij zullen allen in de nieuwe situatie onder de naam BASF Nederland B.V., Catalysts Division opereren.

BASF in Nederland
Naast de locaties Arnhem en De Meern heeft BASF Nederland B.V. nog een vestiging in Apeldoorn. Deze vestiging ontwikkelt, produceert en verkoopt masterbatches (in de vorm van granulaat, pasta en poeders) die kleur geven aan talloze producten. Wilt u meer lezen over de bedrijven van BASF in Nederland, kijk dan op www.basf.nl .

BASF
BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie en Gas. Als een betrouwbare partner in nagenoeg alle branches helpen wij onze klanten met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten, succesvol te zijn. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten aan te boren. Zij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid en draagt hiermee bij aan een betere toekomst. BASF heeft ruim 95.000 medewerkers en een omzet van meer dan 52,6 miljard euro in 2006. Aandelen van BASF worden verhandeld op de aandelenbeurzen in Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op internet: www.basf.com.

BASF Nederland B.V., 30 mrt 2007

BASF Nederland B.V.
afdeling Communicatie
Postbus 1019
6801 MC ARNHEM
http://www.basf.nl