Ingezonden persbericht


persbericht

In bed met ruud de wild

Nieuwe kamers amsterdam american hotel feestelijk geopend

Amsterdam, 30 maart 2007 - De totaal gerestylde kamers en suites van het befaamde Amsterdam American Hotel zijn gisteravond officieel geopend tijdens een feestelijke avond. Algemeen Directeur Léon Dijkstra van de Eden Hotel Group, waartoe het Amsterdam American Hotel behoort, verrichtte de openingshandelingen in aanwezigheid van zijn vader Sjoerd Dijkstra, General Manager Claire van Campen, Ruud de Wild en ruim 200 gasten. Eén van de twee nieuwe split level suites in het hotel is onder andere ingericht met een spannend en kleurrijk kunstwerk van De Wild, die ook een aantal andere schilderijen exposeert op de entresol van het hotel.

Songteksten van vroeger
Met een grootse verbouwing, gestart medio januari, heeft het Amsterdam American Hotel 101 riante kamers, waarvan 13 junior suites, volledig gerestyled. De sfeer van de nieuwe kamers is strak en tegelijkertijd klassiek, passend bij de stijl van het uit 1900 daterende karakteristieke Art Nouveau hotel. Ruud de Wild, die een hand heeft gelegd aan één van de twee split level suites, wilde met zijn werk een gevoel overbrengen die past bij het hotel. Zijn inspiratie was de songtekst van een liedje van vroeger. De tekst "Won't you stay a little bit longer, please say you will" springt eruit op het kunstwerk, hoewel de complete songtekst in het klein over het hele oppervlak verwerkt is. Léon Dijkstra, Algemeen Directeur van de Eden Hotel Group, opende de nieuwe kamers en suites officieel tijdens het feest in aanwezigheid van ruim 200 gasten, zijn vader Sjoerd Dijkstra, General Manager Claire van Campen en radio DJ Ruud de Wild.

Klassiek en stoer
General Manager Claire van Campen is trots op de renovatie: ,,In tegenstelling tot andere hotels die op 'hip en modern' overstappen, behouden wij onze klassieke uitstraling in de kamers die zo prachtig past bij de hele vorm van het hotel. Het stoere werk van Ruud de Wild geeft een mooi contrast met de uitstraling van het hotel, maar het is toch met elkaar in harmonie. De kamers ademen warmte en ruimte uit. Ik kan me voorstellen dat hotelgasten het hier heerlijk vinden en dat is natuurlijk precies de bedoeling". De andere 73 kamers van het hotel zijn in 2001 al helemaal gerenoveerd zodat het 'American' met in totaal 175 hotelkamers nu helemaal up-to-date is. Zie ook www.amsterdamamerican.com.

Eden Hotel Group
Met 15 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven en Den Haag is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 600 medewerkers meer dan 1.870 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van 11 van de 15 hotels is in eigendom van de Eden Hotel Group, een familieonderneming waarbij de leiding in handen is van twee generaties Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.