Ingezonden persbericht


Microsoft Dynamics NAV 5.0 vanaf nu beschikbaar

Nieuwe versie maakt het gemakkelijker om informatie te vinden, te delen en te gebruiken

Schiphol-Rijk, 30 maart 2007 - Vanaf vandaag is versie 5.0 van Microsoft Dynamics NAV beschikbaar. Deze nieuwe versie van Microsofts bedrijfsmanagementoplossing voor kleine en middelgrote organisaties bevat diverse nieuwe en verbeterde mogelijkheden en biedt daarnaast een sterkere integratie met andere Microsoft-producten. Microsoft Dynamics NAV 5.0 is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van Microsofts 'People Ready Business'-visie, waarbij de mens en de wijze waarop de mens informatie zoekt en gebruikt, centraal staan.

Dankzij de innovaties en verbeteringen in Microsoft Dynamics NAV 5.0 zijn organisaties in staat om standaard bedrijfsprocessen te stroomlijnen en zo hun productiviteit te verhogen. De verbeterde integratie met Microsoft Office-applicaties zoals Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel en Microsoft Office SharePoint Server maakt het voor gebruikers bovendien eenvoudiger om informatie binnen de gehele organisatie te vinden, te delen en te gebruiken.

Peter Timmermans, Microsoft Dynamics NAV Application Manager bij CRH Fencing & Security Group (HERAS): "Het vinden van een ERP-systeem dat geschikt is voor een grote organisatie zoals HERAS (onderdeel van CRH Fencing & Security Group) is geen eenvoudige opgave, vooral omdat het systeem een groot aantal uiteenlopende processen moet ondersteunen, zoals verkoop, inkoop, productie, service en financiën. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar oplossingen op dit gebied en daaruit is gebleken dat Microsoft Dynamics NAV het systeem is dat in al onze behoeften kan voorzien. Om aan de specifieke eisen van de organisatie te voldoen kan het systeem bovendien worden uitgebreid met aanvullende componenten, zoals de Solutions Catalog van To-Increase. De extra functies in Dynamics NAV 5.0, zoals SharePoint, Inventory Costing en de uitgebreide integratie met Microsoft Office bieden HERAS de mogelijkheid om zich in een uiterst concurrerende markt te onderscheiden. Dit in combinatie met de ondersteuning vanuit Microsoft biedt CRH Fencing & Security Group de garantie dat we hebben geïnvesteerd in een oplossing met een zeer lange levensduur."

Tot de belangrijkste integratiemogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV 5.0 behoren onder andere:


* Outlook-integratie - Gebruikers kunnen zowel vanuit Microsoft Dynamics NAV als vanuit Microsoft Outlook afspraken plannen, contacten beheren en e-mailberichten versturen. Gegevens worden automatisch in beide applicaties bijgewerkt.
* Koppeling van informatie - Binnen organisaties bestaat vaak grote behoefte aan mogelijkheden om te kunnen verwijzen naar verschillende informatiebronnen, zoals e-mails of websites. In Microsoft Dynamics NAV kunnen gebruikers links opnemen naar websites of naar bestanden op een documentbeheersysteem zoals Microsoft Office SharePoint Server.
* Integratie met Windows Live Local Search - Gebruikers kunnen in Microsoft Dynamics NAV op een knop naast het adres klikken, bijvoorbeeld op een klantenkaart, waarna het adres op een kaart op het scherm wordt gemarkeerd. Vervolgens hoeven ze alleen nog maar de routeaanwijzingen te volgen.

Mogens Elsberg, general manager van Microsoft Dynamics AX en NAV, zegt: "Microsoft Dynamics NAV 5.0 is de nieuwste versie van een businessmanagementoplossing die al door ruim een miljoen mensen over de hele wereld wordt gebruikt. We zijn bijzonder trots op dit nieuwe product omdat we ervan overtuigd zijn dat het onze klanten - ruim 57.000 - zal helpen om meer rendement te halen uit hun bestaande ICT-investeringen. Ook kunnen ze aanzienlijke productiviteitsverbeteringen realiseren en snel goed gefundeerde beslissingen nemen. En dat tegen een lage Total Cost of Ownership. Microsoft Dynamics NAV 5.0 biedt krachtige nieuwe applicatiefunctionaliteit en nauwe integratie met Microsoft Office. Zo hebben mensen altijd toegang tot hun informatie, op de manier die zij wensen."

Zie voor meer informatie over de nieuwe functies van Microsoft Dynamics NAV 5.0: http://www.microsoft.com/netherlands/dynamics/producten/nav/default.aspx.

Over Microsoft Dynamics

Microsoft Dynamics is een reeks van financiële, customer relationship en supply chain management oplossingen die bedrijven helpt om effectiever te werken. Deze geïntegreerde, aanpasbare business management oplossingen worden geleverd via een netwerk van partners die gespecialiseerde services aanbieden. De oplossingen werken samen met de bekende Microsoft-software - en werken op dezelfde manier - om processen binnen de gehele organisatie te stroomlijnen.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.