Provincie Noord-Holland

Datum

2-4-2007

Onderwerp

Bronzen penning voor mevrouw N. Cassee - Veltkamp

Martine Hartog

Op vrijdag 30 maart heeft mevrouw N. Cassee-Veltkamp, woonachtig te Leiden, de bronzen penning van de provincie Noord-Holland gekregen. Zij ontving de penning tijdens haar afscheid uit handen van de heer Hol, lid van de Raad van Toezicht van Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland en Kunst en Cultuur Noord-Holland.

Mevrouw Cassee is sinds 1990 werkzaam in Noord-Holland als textielrestaurator en museumconsulent behoud en beheer in provinciale organisaties, te weten de Culturele Raad Noord-Holland, Kunst en Cultuur Noord-Holland en sinds 1999 Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland.
In deze functies heeft zij een belangrijke rol gespeeld in de bewustwording en professionalisering van redewerkers in Noord-Hollandse musea. De medewerkers, in veel gevallen vrijwilligers, zijn op het gebied van het behoud van het cultureel erfgoed in Noord-Holland sterk door haar gestimuleerd om collecties op een verantwoorde manier voor de toekomst te bewaren. In de provincie Noord-Holland heeft zij aan de wieg gestaan van provinciale projecten op het gebied van behoud en beheer. Zo zijn vele collecties fotografische materialen, vlaggen en vaandels, textiel en papier in tientallen musea in Noord-Holland bewaard voor de toekomst.

Na een carrière van 43 jaar sluit mevrouw Cassee haar loopbaan in Noord-Holland af.