Gemeente Sneek


Eerste paal Havengebouw

De Sneker herstructureringswijk Nij Túndoarp nadert zijn ontknoping. Op 30 maart is in opdracht van Patrimonium Sneek de eerste paal geslagen van het op een na laatste bouwproject in de herstructurering van Tuindorp naar Nij Túndoarp: het Havengebouw. Gelegen aan de noordzijde van de binnenhaven.

Het Havengebouw krijgt twee vleugels. Die met het uitzicht op de binnenhaven, aan de Anna Paulownastraat, krijgt 9 luxe appartementen met een riant oppervlakte. Deze appartementen worden te huur of te koop aangeboden, al naar gelang de voorkeur van de bewoner. Het is de bedoeling dat de huurder na verloop van tijd van huren over kan stappen op het kopen van een appartement. Gedurende twee jaar zal Patrimonium Sneek werken met vaste koopprijzen. De huurprijs is gekoppeld aan de verkoopprijs. Een bewoner kan op deze manier de woning op proef bewonen door eerst te huren. Als het bevalt kan hij het huis de zijne maken.

Om de hoek, aan de J.W. Frisostraat en met de ingang aan de Amaliastraat, komen in de andere vleugel 16 appartementen voor cliënten met een verstandelijke beperking van Stichting Philadelphia Zorg Friesland. Zij gaat hier 24 uur per dag zorg leveren. Twee appartementen zijn aangepast voor cliënten met lichamelijke beperkingen.

Het havengebouw is ontworpen door Hebly en Theunissen architecten en wordt gebouwd door Van Wijnen Noord b.v.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 2-4-2007