Talentvolle Blues gitarist Ian Parker presenteert zijn nieuwe cd


ZWANENBURG, 20070321 -- Het nieuwe album van Ian Parker "Where I Belong" is een absoluut hoogtepunt in de carrière van deze uit Engeland afkomstige bluesmuzikant. De afgelopen tien jaar was Ian op ontdekkingsreis naar zichzelf. Deze zoektocht heeft hem niet alleen geestelijk verrijkt maar ook zijn muzikale identiteit vormgegeven. Op vrijdag 30 maart 2007 gaat de Nederlandse toer van start in het Provoosthuis (Blues Route) te Bergen op Zoom en kun je deze bevlogen blues troubadour van nabij ervaren.

In september 2005 werd Ian Parker samen met labelgenoten Aynsley Lister en Erja Lyytinen door zijn platenmaatschappij naar Clarksdale, Mississippi gestuurd voor opnames van het project "Pilgrimage". Deze trip herenigde Parker weer met zijn eerste en enige muzikale liefde de Blues en inspireerde hem tot het schrijven van "Where I Belong".
Met dit inmiddels vierde album bewijst Parker dat hij weet wie hij nu is en waar hij staat. Onomstotelijk en niet onbelangrijk als bluesmuzikant van de 21ste eeuw, is Ian zich sterk bewust van het erfgoed van zijn muziek wat duidelijk hoorbaar is! Evenzeer heeft hij verwantschap met de muziek van deze tijd, zoals duidelijk te horen is op het mysterieuze "Don't hold back" en op het gekwelde "Told my Girl To Go Away" waardoor hij in staat is de diverse ingrediënten te mixen in zijn eigen blues stoofpotje - een onontbeerlijke factor voor het lange termijn behoud van dit genre. Het samensmelten van de diverse stijlen en Parker's unieke vermogen zijn gevoelens op papier te verwoorden, maakt dit album tot een juweeltje.
Deze cd is een lust voor gitaarfreaks en biedt voldoende ruimte voor het betere solowerk waar Ian's fans tijdens zijn live shows zo geboeid door raken. Maar niet alleen het instrumentale komt aan bod. Parker is ook geliefd om zijn gevoelige, diepzinnige en emotionele songteksten en deze juweeltjes zijn als een rode draad door het album geweven. "Where I Belong" is een relaas van de onmiskenbare groei en zelfontdekking van een hedendaagse blues artiest die zijn wortels nu verankerd heeft.
Ian heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met muzikale grootheden als Jeff Beck, John Mayall, Peter Green en in het voorprogramma gestaan van Walter Trout, Gary Moore en niemand minder dan Eric Clapton. Dat hij de nodige respect en erkenning heeft gekregen, blijkt wel uit de uitspraak van Walter Trout: "The best band I've seen in a decade - Ian's voice, feel and guitar technique are what his contemporaries can only dream of!"
Review "Where I Belong" in Muziekblad OOR - April 2007: "Niet alleen horen we hier een voortreffelijke expressieve gitarist en gepassioneerd zanger aan het werk, hij heeft in tegenstelling tot veel verwante artiesten ook nog eens het talent om beklijvende songs te schrijven. De op single uitgebrachte, intense soulkraker "Your Love Is My Home" zou zowaar kunnen uitgroeien tot een grote hit!"


Optredens Ian Parker:
30 maart 2007 - Het Provoosthuis (Blues Route), Bergen op Zoom (22.00 uur)
31 maart 2007 - Café de Noot, Hoogland (22.00 uur)
1 april 2007 - Nix BBBlues Club, Enschede (15.45 uur)
4 april 2007 - Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam (21.30 uur)
6 april 2007 - Mercurius Theater, Assen (21.30 uur)
7 april 2007 - Bluezy Gooth Festival, Ridderkerk (21.00 uur)

16 mei 2007 - Preview The Hague Jazz, Den Haag
18 mei 2007 - The Hague Jazz (Miles' Home in het WFCC), Den Haag
20 mei 2007 - Breda Jazz Festival, Breda