Bordspel als management training


Involvation en Spel-Maker ontwikkelen opvolger "Bierspel"

AMSTELVEEN, 20070330 -- Dat bordspellen weer "in" zijn, zal niemand zijn ontgaan. Gezellig een spelletje "Kolonisten van Catan" of "Weekend Miljonairs" spelen met vrienden of familie, het is voor veel mensen een wekelijks of maandelijks terugkerend ritueel. Maar dat bordspellen veel breder kunnen worden ingezet bewijzen de spellen van de Amstelveense spelmaker Bas Kesting.

Kesting ontwikkelt en produceert spellen op maat in opdracht van bedrijven en organisaties. Deze spellen kunnen worden geschonken aan personeel of relaties, maar worden ook ingezet als instrument voor training ("doen is leren") en teambuilding. "In dit geval staat de theorie van het Supply Chain Management centraal", aldus de spelmaker, "De opdrachtgever, Involvation, is een consultant die organisaties adviseert bij het inrichten en besturen van hun supply chain. Involvation was op zoek naar een manier om de theorie inzichtelijk te maken. Voor dat doel hebben we gezamenlijk een groepsspel en een bordspel ontwikkeld".

In het spel kunnen managers en medewerkers spelen met verschillende supply chain inrichtingen en besturingen. Zodoende worden ze direct geconfronteerd met de consequenties van hun keuzes op materiaalbeschikbaarheid en voorraadkosten. "Natuurlijk doet het spel in eerste instantie denken aan het bierspel. Dit spel gaat echter veel verder in het aanschouwelijk maken van supply chain effecten. Zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Voor algemeen en supply chain management, maar net zo goed voor inkopers, planners en voorraadbeheerders" aldus Alex Tjalsma van Involvation.

Voor meer informatie over het Supply Chain spel kunt u contact opnemen met Involvation in De Bilt (www.involvation.nl). Alle spellen van Spel-Maker Bas Kesting zijn te zien op www.spel-maker.nl