MTV viert feest met de Matrix


LED's Party en Traxon Technologies feliciteren MTV Nederland met haar nieuwe onderkomen

AMSTERDAM, 20070330 -- Op donderdagavond 29 maart 2007 heeft MTV Nederland na jaren van afwezigheid haar terugkeer in Amsterdam gevierd. De nieuwe locatie is de voormalige timmerfabriek op het NSDM terrein, een voormalige scheepswerf aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord.

Na de officiële opening door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, barstte een spetterend feest los met optredens van o.a. Lange Frans en Baas B, Brace, Elize, Roel van Velzen, DJ Chuckie, Do en Tim van Di-rect.

De gehele achterwand van het podium voor de diverse live optredens was opgebouwd uit Matrix LED panelen. Deze panelen werden geleverd door Traxon Technologies uit Barendrecht en geïnstalleerd en geprogrammeerd door LED's Party uit Boxtel. Ook op diverse andere plekken in de feestruimte waren kleinere zgn. scheidingswanden voorzien van LED panelen. Deze werden ingezet om de feestruimte aan te kleden en de sfeer te vergroten.

LED's Party houdt zich bezig met de verkoop en verhuur van LED verlichting voor diverse (feestelijke) toepassingen. LED's Party maakt daarbij gebruik van de LED producten van Traxon Technologies waaronder de diverse LED panelen met 64 individueel adresseerbare LED pixels, waarmee videobeelden, complexe grafische animaties alsmede scrollende teksten kunnen worden weergegeven. De 64 pixel panelen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kunnen onderling met elkaar worden verbonden om zodoende een wand van bijna willekeurige afmetingen te vormen, aangestuurd door middel van de DMX control systemen van Traxon Technologies. Deze functionaliteiten plaatsen de 64 pixel panelen midden tussen enerzijds LED videoschermen en anderzijds LED armaturen met meer reguliere verlichtingseffecten.