Spannende finale voor Turkse starters


UTRECHT, 20070330 -- Op maandag 7 mei 2007 zal de zinderende finale van het project `Een Vliegende Start' plaatsvinden. Het project beoogt 16 enthousiaste Utrechtse jongeren van Turkse afkomst klaar te stomen voor het ondernemerschap. Dit project is een samenwerkingsverband van de studentenstichting Utrecht SIFE en het Turkse Jongerencentrum ULU.

Utrecht SIFE richt zich op jongeren van Turkse komaf omdat de Turkse Nederlanders weliswaar erg ondernemend zijn en veel risico durven te nemen maar niet vaak originele ondernemingen opstarten. Middels deze workshop wordt beoogd de jongeren te stimuleren om zich te onderscheiden en op zoek te gaan naar het zogenaamde 'gat in de markt'.

Door middel van het verzorgen van intensieve en interactieve workshops zullen de jongeren de basiskennis vergaren die noodzakelijk is voor het starten van een onderneming. Hieraan leveren gerenommeerde sprekers en (beginnende) ondernemers hun bijdrage.

Tijdens de finale presenteren de deelnemers hun ondernemingsplannen. De vakkundige jury zal de deelnemer met het meest innovatieve en reële ondernemingsplan o.a. belonen met een laptop, consultancy uren en een gratis business course op de Utrechtse Ondernemers Academie. Als klap op de vuurpijl zal de gelukkige gedurende het opstartproces van de eigen onderneming een prestigieuze Personal Business Coach toegewezen krijgen als vaste begeleider. Een speciaal prijzenpakket dat garant staat voor een succesvolle onderneming!

U bent van harte uitgenodigd om getuige te zijn van de finale. Deze zal om 20.00u aanvangen in het Linq gebouw te Utrecht.

Achtergrondinformatie:
De studentenstichting Utrecht SIFE is onderdeel van SIFE, een stichting welke in 47 landen en meer dan 1900 universiteiten actief is. KPMG, Heineken en Unilever zijn de initiatienemers voor de oprichting van SIFE Nederland. Utrecht SIFE zet maatschappelijk verantwoorde duurzame projecten op waar nodig, maar dit alles met een economische en zakelijke achtergrond. Immers, de kerngedachte van UtrechtSIFE is `Teach others to help themselves'.

Internet: www.utrechtsife.nl





Utrecht SIFE