Global Payments maakt winstcijfers derde kwartaal bekend

30.03.2007 / 20:41 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Global payments inc.

Global payments inc.

Global Payments maakt winstcijfers derde kwartaal bekend

ATLANTA, March 30 /PRNewswire/ --

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) maakte vandaag de resultaten van het derde kwartaal bekend dat op 28 februari 2007 werd afgesloten. In het derde kwartaal is de omzet met 16 procent gegroeid tot 260,4 miljoen dollar tegenover 225,2 miljoen dollar in het jaar daarvoor. De impact van de kosten voor de huidige aandelenopties buiten beschouwing latend, groeide de verwaterde winst per aandeel met 22 procent tot 0,44 dollar tegenover
0,36 dollar over het kwartaal in het jaar daarvoor.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO )

Voor de periode van negen maanden die op 28 februari 2007 werd afgesloten groeide de omzet met 17 procent tot 781,4 miljoen dollar tegenover 669,3 miljoen dollar over dezelfde periode in het jaar daarvoor. De impact van de kosten van de huidige aandelenopties en de reorganisatiekosten van het vorige jaar buiten beschouwing latend, groeide de verwaterde winst per aandeel met 27 procent tot 1,43 dollar tegenover 1,13 dollar over dezelfde periode in het jaar daarvoor.

In overstemming met GAAP bevat de verwaterde winst per aandeel vanaf vorig jaareinde bepaalde reorganisatiekosten (zie bijgevoegd afstemmingsplan) die verband houden met de overname van een bedrijfscentrum in juli 2005. Bovendien bevatten het huidige kwartaal en de periode vanaf vorig jaareinde de erkenning van uitgaven voor aandelenopties ten gevolge van de aanvaarding van het bedrijf van de Statement of Financial Accounting Standards No. 123(R) op 1 juni 2006 dat de gewijzigde toekomstige methode gebruikt. Voor de drie en negen maanden die op 28 februari 2007 werden afgesloten was de GAAP verwaterde winst per aandeel respectievelijk 0,42 dollar en 1,34 dollar tegenover respectievelijk 0,36 dollar en 1,12 dollar over dezelfde periodes in het jaar daarvoor.

Opmerkingen en verwachtingen

Paul R. Garcia, President en CEO, verklaarde: "Onze financieringsafdeling behaalde solide financiële resultaten voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2007. De omzetgroei van deze afdeling heeft vooral te maken met de uitbreiding in ons nationaal ISO-kanaal en de gunstige impact van onze nieuwe joint venture met HSBC in Azië-Pacific in juli 2006. Bovendien haalden de resultaten van onze financieringsafdeling voordeel uit bepaalde incentives van creditcardorganisaties die te maken hebben met een aantal programma's die naar verwachting in ons Canadees kanaal werden toegepast. Tenslotte voldeed onze afdeling voor geldoverdracht van consumenten aan onze verwachtingen op korte termijn en dit weerspiegelt de aanhoudende ongunstige impact van een concurrerende binnenlandse prijsomgeving en de jaarlijkse impact van sterke resultaten over hetzelfde kwartaal in het jaar daarvoor.

"Op basis van onze resultaten herzien we onze omzetverwachting over het fiscale jaar 2007 van 1.050 miljoen dollar naar 1.057 miljoen dollar. Deze omzetverwachting weerspiegelt een verwachte groei van 16 procent versus 908 miljoen dollar in het fiscale jaar 2006. Bovendien herzien we onze verwachting voor de verwaterde winst per aandeel over het fiscale jaar 2007 van 1,85 dollar naar 1,87 dollar zonder rekening te houden met de impact van uitgaven voor aandelenopties ten gevolge van onze aanvaarding van FAS 123R voor een verwachte groei van 20 tot 21 procent versus 1,54 dollar in het fiscale jaar 2006. (1) Rekening houdend met de impact van deze uitgaven voor aandelenopties is onze verwachting voor verwaterde winst per aandeel 1,74 tot 1,76 dollar. Deze uitgaven per aandeel houden geen rekening met de impact van
mogelijke reorganisaties en andere veranderingen", zei Garcia.

Audioconferentie

Global Payments houdt vandaag, 30 maart 2007, om 10u30 Eastern Time een audioconferentie om de financiële resultaten en zakelijke hoogtepunten te bespreken. U kunt de audioconferentie bijwonen door +1-888-791-2132 (VS) of
+1-517-623-4000 (internationaal) te bellen en voor beide nummers het paswoord "GPN" te gebruiken of via een webcast op www.globalpaymentsinc.com. Een herhaling van de conferentie is tot 13 april 2007 beschikbaar op de website van Global Payments.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leverancier van elektronische transactieverwerkingsdiensten voor consumenten, handelaren, onafhankelijke verkooporganisaties (ISO's), financiële instellingen, overheidsbureaus en multinationale ondernemingen die gevestigd zijn in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Global Payments biedt een uitgebreide reeks verwerkingsoplossingen voor creditcards en betaalkaarten, business-to-business betaalkaarten, geschenkkaarten, elektronische conversie van cheques en garantie, verificatie en herstel van cheques, inclusief elektronische chequediensten en terminalbeheer. Het bedrijf levert ook consumentendiensten zoals het overmaken van geld van de VS en Europa naar bestemmingen in Latijns-Amerika, Marokko en de Filippijnen. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf en zijn diensten www.globalpaymentsinc.com.

(1) Op basis van GAAP was de verwaterde winst per aandeel over het fiscale jaar 2006 was 1,53 dollar, inclusief reorganisatiekosten van 0,01 dollar in verwaterde winst per aandeel.

Deze aankondigingen en opmerkingen van het bestuur van Global Payment tijdens de audioconferentie kunnen op de toekomst gerichte verklaringen bevatten conform de bepalingen van de "veilige haven" van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Verklaringen die geen historisch feit zijn, o.a. ramingen over omzet en winst en verwachtingen van het bestuur over toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen, zijn op de toekomst gerichte verklaringen en hebben betrekking op belangrijke risico's en onzekerheden. Een aantal belangrijke factoren waardoor werkelijke gebeurtenissen of resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van wat deze op de toekomst gerichte verklaringen verwachten zijn: aanhoudende certificatie door creditcardorganisaties, risico's van vreemde valuta, concurrentie, prijzen, vraag naar producten, aanvaarding door markt en consument, ontwikkelingsmoeilijkheden, het effect van economische omstandigheden en het koopgedrag van de klant, veiligheidsschending of systeemstoringen, kapitaalkosten, aanpassingen van staats-, federale en buitenlandse wetten en voorschriften die een invloed hebben op de elektronische transactiesector, verhogingen van tarieven van creditcardorganisaties, voorzienings- en systeemstoringen, de mogelijkheid om aanwinsten te voltooien en te integreren en andere risico's die beschreven staan in de SEC-dossiers van het bedrijf, inclusief het meest recent ingediende formulier 10-Q or formulier 10-K, naar gelang van toepassing is. Het bedrijf neemt geen verplichting op zich om deze verklaringen te herzien om toekomstige omstandigheden of het voorkomen van onvoorziene gebeurtenissen te weerspiegelen.

Contactpersoon: Jane M. Elliott

+1-770-829-8234 Telefoon

+1-770-829-8267 Fax
investor.relations@globalpay.com

Website: www.globalpaymentsinc.com

Contact:

Jane M. Elliott bij Global Payments Inc., +1-770-829-8234, +1-770-829-8267, Fax, investor.relations@globalpay.com ; Foto: NewsCom:
www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO , AP Archief: photoarchive.ap.org , PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com