Gemeente Spijkenisse


Cyclorama's van Spijkenisse worden geactualiseerd

30 maart 2007

De gemeente kent een Geografisch Informatie Systeem waar 360 graden panoramafoto's (cyclorama's) onderdeel van uitmaken. Dit systeem stelt de gemeente in staat de efficiëntie van verschillende werkzaamheden te verhogen en de kwaliteit van de dienstverlening en producten te verbeteren.

Het bedrijf Cyclomedia gaat in april en mei foto's nemen in elke straat van Spijkenisse. De auto's van dit bedrijf krijgen een ontheffing om op onder andere trottoirs en fietspaden te rijden. De ontheffing geldt van 08.00uur tot 16.00 uur. Het bedrijf heeft eerder grootschalig en systematisch de omgeving in beeld gebracht op basis van 360 graden panoramafoto's (cyclorama's).

De gemeente kent een Geografisch Informatie Systeem waar de cyclorama's onderdeel van uitmaken. Dit systeem stelt de gemeente in staat de efficiëntie van verschillende werkzaamheden te verhogen en de kwaliteit van de dienstverlening en producten te verbeteren.

Door gebruik te maken van visuele ondersteuning bij inspectie, schouw, inventarisatie, de afhandeling van klachten, vergunningen, maar ook het optimaliseren van communicatie met bestuur en burgers zijn beheerders in staat snel sneller en efficiënter op situaties te reageren.

Een heel praktische toepassing voor de burger die nog dit jaar mogelijk wordt, is het bekijken van de referentiewoningen bij de WOZ-beschikkingen. Door middel van de DigiD code kan dan deze raadpleging plaatsvinden.