De Doelen Concertgebouw

Persbericht

Rotterdam, 31 januari 2007

Uitvoering Genoveva geannuleerd

De geplande concertante uitvoering van de opera Genoveva van Robert Schumann in de Doelen op zaterdag 31 maart zal geen doorgang vinden. De Nederlandse première van dit werk zal worden uitgesteld tot een later seizoen. Dat maken opdrachtgever Concert- en congresgebouw de Doelen en de artistieke spil van de productie, het Nederlands Philharmonisch Orkest, vandaag bekend.

Aanleiding voor het uitstel is dat zowel concertzaal als orkest op een laat moment geïnformeerd werden over bestaande verplichtingen in de agenda's van betrokken gastmusici. Vervolgens kwamen de directies tot de gedeelde conclusie dat de benodigde voorbereidingen om met dirigent, koor en solisten te komen tot een optimaal artistiek resultaat, niet konden worden verwezenlijkt. Concertzaal en orkest kiezen ervoor daarin geen concessies te doen en liever de uitvoering op een ander moment te plannen, wanneer een meer intensieve voorbereiding mogelijk is.

Concertbezoekers zullen over de annulering worden geïnformeerd en kunnen hun kaarten inleveren. De eerstvolgende grote operaproductie in de Doelen wordt de eenmalige Nederlandse uitvoering van Rossini's Tancredi in het kader van de Operadagen Rotterdam 2007 door het Orchestre des Champs-Elysées onder leiding van René Jacobs, op vrijdag 25 mei 2007.