B2s

Hard Bass voor de vijfde keer in de SilverDome te Zoetermeer

Rotterdam, 13 februari 2007 - Hard Bass, het Hardstyle concept van evenementenorganisatie B2S uit Rotterdam, keert op zaterdag 31 maart terug in Zoetermeer. Na vier eerdere succesvolle edities in de SilverDome zal de ijshal tussen 22.00 en 07.00 uur opnieuw het decor zijn van dit populaire evenement, dat zich inmiddels één van de oudste en bekendste Hardstyle concepten van Nederland mag noemen.

Net als tijdens de vorige edities, wordt Hard Bass verdeeld over twee area's. De hoofdzaal, de 'Main', zal traditioneel geheel in het teken staan van Hardstyle. Hiervoor heeft B2S behalve grote, gevestigde DJ's als Dana, Luna en Beholder & Max Enforcer ook een aantal nieuwe DJ talenten aangetrokken. Zo zullen onder meer D-block & S-te-fan en Kevin Kaos hun debuut maken in de SilverDome. 'De reden dat we zowel voor de bestaande grote DJ namen als nieuw talent hebben gekozen, is dat we deze talenten ook een kans willen geven' aldus Vincent van der Heijden van B2S. 'Daarbij zijn wij erg voor vernieuwing in de Hardstyle scène. 'Naast de 11 DJ's die gedurende de nacht in de Main zullen draaien, zullen ook twee live-acts hier hun opwachting maken; Headhunterz en Donkyrollers. De 'DJ-battle', waarbij twee DJ's vanachter hun draaitafels de strijd aangaan, wordt ditmaal gehouden door Charly Lownoise en (het duo) Deepack.

In de tweede area, de curlinghal, zal uitsluitend het beste en nieuwste op het gebied van Jump gedraaid worden. Deze muziekstijl is momenteel erg populair en ook hier zullen 11 (inter)nationale DJ's hun platen draaien waaronder de uit Frankrijk afkomstige artiesten Binum en Ronald-V en HS en Dark-e & D-feat uit België.

In totaal zullen tijdens deze editie van Hard Bass ruim 25 artiesten optreden. Zij doen dit in een spectaculair decor dat ditmaal geïnspireerd is op het thema 'submarine'.

De kaartverkoop is inmiddels begonnen via www.ticketonline.nl en alle verkooppunten van Ticketbox en de Free Record Shop. Kaarten kosten Euro 35,25 (ex fee). De minimale toegangsleeftijd voor Hard Bass is 18 jaar. Voor meer informatie over Hard Bass kan men terecht op www.b2s.nl

Line-up:
Charly Lownoise vs Deepack, Beholder & Max Enforcer, Luna, Duro, Zatox (IT), D-block & St-e-fan, Kevin Kaos, Dana, Headhunterz, Donkey Rollers , MC Ruffian, Dark-e & D-feat (BE), HS (BE), Noise Provider, Binum (FR), Franky Dux, Bjorno (BE), Ronald-V (FR), Max Walder (FR), Tec Solderz vs Playboyz (BE/NL), MC DV8.

Achtergrond:
Hard Bass is ontstaan het Rotterdamse club circuit. Nadat het evenement hier uit zijn jasje groeide, besloot organisator B2S er een groot indoor evenement van te maken. De eerste editie werd gehouden op 8 februari 2003 in de Statenhallen in Den Haag. Daarna verhuisde Hard Bass naar de SilverDome in Zoetermeer waar alle vier edities uitverkocht raakten. Behalve in Zoetermeer is Hard Bass inmiddels ook twee keer gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en eenmaal in de Brabanthallen in Den Bosch. De vorige Hard Bass vond hier plaats op zaterdag 7 oktober 2006.

B2S is in 2000 opgericht in Rotterdam. Inmiddels is B2S één van de marktleiders op het gebied van dance evenementen binnen het hardere evenement. Behalve Hard Bass organiseert B2S ook evenementen als Decibel en Project Hardcore en trekt hiermee jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers.


-------------------------------------------------

Noot voor de redactie: