Ingezonden persbericht


Persbericht Theatergroep Eglentier

Theatergroep Eglentier organiseert theaterwandeling

Theater moet een avontuur zijn. En wat kan nu een groter avontuur zijn dan theater maken en theater bezoeken op een andere plek dan een theater? Daarom gaat Theatergroep Eglentier met medewerking van Project Fors 29, 30, 31 maart en 1 april spelen op locatie. Vier eenakters zullen op verschillende plekken in de binnenstad worden gespeeld en het publiek wandelt vervolgens een route van voorstelling naar voorstelling. Aan de hand van een schema en onder begeleiding. Een huwelijksdrama in een restaurant? Een tragedie in een parkeergarage? Maatschappijkritiek in een snackbar? Het zou zo maar kunnen.

Locatiemanager van de theatergroep Loes Hofhuis heeft zorgvuldig in overleg met de vier regisseurs de locaties uitgekozen. "We bezoeken tijdens deze theatrale wandeling prachtige locaties. Alle gebouwen liggen rond de Grote Markt en zijn bekend bij het publiek. Alleen de binnenkant vaak niet. Theatergroep Eglentier zorgt er nu voor dat men een kort theaterstuk ziet in een wel heel bijzondere locatie. Het lijkt wel Open Monumentendagen," lacht Loes Hofhuis. De voorstellingen en de locaties zullen zorgvuldig op elkaar worden afgestemd. Soms ligt de locatie in het verlengde van het stuk, andere keren wordt juist het contrast gezocht. Steeds zal de locatie een actieve rol spelen in de voorstelling. "De stukken en de locaties houden we nog geheim, want het moet wel een echt avontuur blijven. Maar ik kan wel verklappen dat de gewelven en de gangen onder de stad bij een van de voorstellingen een waanzinnig decor vormen." zegt Loes Hofhuis die ook in een van de stukken speelt.

Voor de logistiek van de theatrale wandeling is Peter Miezenbeek verantwoordelijk. "Er zijn vier wandelgroepen, die tegelijkertijd van start. Na afloop van de eerste voorstelling is het zaak dat iedereen naar de juiste locatie verder wandelt. Er zijn routebegeleiders, die het publiek meenemen en ook wat kunnen vertellen over de gebouwen die we bezoeken. Op die manier krijg je een aardige dosis cultuur binnen."

Ook de Gemeente Haarlem, subsidiegever voor dit project, is er enthousiast over. "Een stukje Haarlem Promotie door een Haarlemse theatergroep. Wat wil je als stad nog meer?" vraagt Miezenbeek zich hardop af. Dus wandelschoenen aan en jas mee. Eglentier gaat samen met Project Fors op reis door Haarlem en het publiek wordt uitgenodigd mee te gaan.

Theatergroep Eglentier op locatie, met medewerking van Project Fors Regie: Venus van Asperen, Harald Jansen, Marcel Kragt en Marianne Narold Speeldata: 29, 30, 31 maart en 1 april 2007
Vertrek vanaf 20.15 uur bij Theater Het Voormalig Gerechtsgebouw, Jansstraat 50 te Haarlem. Kassa is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten E 10,- per stuk en zijn te bestellen via info@eglentier.nl of op 023-5313115.

Meer informatie: www.eglentier.nl

Voor meer informatie voor de pers: Loes Hofhuis 023-5313115 of op www.eglentier.nl

Indien u deze voorstelling wilt recenseren kunt u een kaart reserveren bij Loes Hofhuis.

---- --