Vereniging Milieudefensie


Protestwandeltocht Beekbergsebroek

Amsterdam, 19 maart 2007 - Milieudefensie, actiegroep RBTnee! en Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn organiseren op zaterdag 31 maart een protestwandeltocht tegen de aanleg van regionaal bedrijventerrein Beekbergsebroek. Ook wordt een protestbord onthuld. Alle inwoners van de gemeente Apeldoorn zijn uitgenodigd om aan de protesttocht deel te nemen.

De gemeente Apeldoorn en het regionale samenwerkingsverband Stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen, Deventer) willen in het landelijk gebied Beekbergsebroek aan de zuidkant van Apeldoorn een 150 hectare groot regionaal bedrijventerrein aanleggen. Milieudefensie, RBTnee! en Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn vinden dit een slecht plan. Uit onderzoek blijkt dat dit bedrijventerrein helemaal niet nodig is. Op bestaande bedrijventerreinen in de regio is nog voldoende ruimte.

Wat: Protestwandeltocht en onthulling protestbord 'Geen bedrijventerrein Beekbergsebroek'. Wie: Milieudefensie, RBTnee!, Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn en inwoners van de gemeente Apeldoorn. Wanneer: Zaterdag 31 maart, 14.00 - 15.00 uur. Waar: Startpunt wandeling: Veldweg 35, Apeldoorn.

Meer informatie:
Milieudefensie-servicelijn, 020 6262 620 www.milieudefensie.nl/ruimte