Ingezonden persbericht


De 27ste nacht van de poËzie

Nog 10 dagen en dan vindt in Vredenburg Utrecht de 27ste Nacht van de Poëzie plaats. Van acht uur 's avonds tot drie uur 's nachts lezen meer dan twintig Nederlandstalige dichters uit België en Nederland voor uit eigen werk. De voordrachten worden afgewisseld door muzikale en andere entr'actes. Vast onderdeel van de Nacht is de boekenmarkt, die in de foyer is ingericht. De presentatie is in de vertrouwde handen van Piet Piryns en Menno Wigman.

De dichters
o.a. Jan Willem Anker / Anneke Brassinga / Kees van Domselaar / Hans Dorrestijn / Eus / Al Galidi / Eva Gerlach / Erik Jan Harmens / Judith Herzberg / Ingmar Heytze met Ralph Meulenbroeks, viola da gamba / Geert van Istendael / Rutger Kopland / Joke van Leeuwen / Neeltje Maria Min / Bart Moeyaert / Els Moors / David van Reybrouck / Alexis de Roode / Rob Schouten / Hans Verhagen / Alex van Warmerdam / Nachoem M. Wijnberg

De entr'actes:
Gert Vlok Nel / Sven Ratzke / Roosbeef / Les Frères Guissé / Ralph Meulenbroeks Imetlaâ en NL Mundo / No Blues

De 27ste Nacht van de Poëzie is samengesteld en georganiseerd Piet Piryns, Menno Wigman en Francis Bouhuisen. Piryns en Wigman zijn bovendien de presentatoren van de Nacht.

Dankzij de medewerking van de Volkskrant is het mogelijk elke bezoeker de Poëziebundel aan te bieden met daarin een (in de meeste gevallen) niet eerder gepubliceerde bijdrage van de dichters die aan de 27ste Nacht van de Poëzie meewerken.

DVD van De Nacht
Ook verschijnt er dan een DVD van de Nacht van vorig jaar! 'Dichters in woord en beeld Registratie van de Nacht van de Poëzie 2006'
Zowel voor de poeziëminnende lezer als voor een willekeurig dichter is De Nacht van de Poëzie het hoogtepunt van het jaar. Elk jaar is de nacht volledig uitverkocht. Terwijl in de kelder de dichters bij elkaar geschaard, hun al dan niet nerveuze gemoed temperen onder het genot van dranken, spijzen en woordwisselingen met hun collega's, loopt de grote zaal van het muziekgebouw langzaam vol. Het publiek is van velerlei pluimage; jong en oud, shabby en welgekleed, boekenwurmen en hip geklede dames. De poezië is van ons allen.

Op deze DVD zijn o.a. te beluisteren en te bekijken: Vrouwkje Tuinman, , Gerrit Kouwenaar, Jan Eijkelboom, Ed Leeflang, Geert Buelens, Ivo de Wijs, Liesbeth Lagemaat, F.Starik, Joost Zwagerman, Eva Cox, Nighthawks & Kees van Domselaar

Decor van De Nacht
Zoals ieder jaar maken studenten van de HKU het decor van De Nacht

Boeken.vpro.nl
Op deze link: http://boeken.vpro.nl/dossiers/32167635/ kun je nu alle informatie over de dichters vinden en na afloop naar de opnames luisteren!

Entreebewijzen voor de 27ste Nacht van de Poëzie zijn te koop bij Vredenburg Utrecht: (030) 2314544 / en via de agenda. De toegangsprijs bedraagt ¤29,50

De Volkskrant is sponsor van De Nacht van de Poëzie Lieke Timmermans

06 - 245 03 978

Een reminder dat De Nacht van de Poëzie voor de deur staat. Tevens maak ik even reclame voor leuke gerelateerde zaken:


1. De VPRO heeft op het digitale themakanaal /geschiedenis tv een themaweek over de poëzie, van 31 maart tot 6 april. Poëzie Moet! is de titel en er zijn iedere dag poëziedocumentaires te zien, waaronder Hotel Atonaal in 4 delen. verder documentaires over Simon Vinkenoog, Gerrit Kouwenaar, Gerrit Achterberg, Adriaan Roland Holst en Lucebert. Ga kijken! http://geschiedenis.vpro.nl/


2. Van De Nacht van vorig jaar verschijnt een dvd bij uitgeverij Rubinstein: Dichters in woord en beeld. Zie bijlage voor meer informatie.


3. Op deze link: http://boeken.vpro.nl/dossiers/32167635/ kun je nu alle informatie over de dichters vinden en na afloop naar de opnames luisteren!


4. Vergeet niet dat het de laatste editie van De Nacht van de Poëzie is in het huige muziekcentrum. VOLGEND JAAR IS ER WEER EEN NACHT, maar op een andere plek.

Vragen, beelden etc: bel of mail me!

Hartelijke groeten van Lieke Timmermans
06 - 245 03 978