Ingezonden persbericht


Persbericht, 21 maart 2007 2007/05

Feestelijke opening zuiderzeemuseum met sharon van x-factor

Het museumpark van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gaat op zaterdag 31 maart weer open. De opening is dit jaar extra feestelijk. Sharon komt namelijk zingen! De winnares van X-Factor heeft in het museumpark om 13.30 uur haar eerste publieke optreden en brengt ongetwijfeld haar nummer 1 hit Heartbreak Away ten gehore.

Heartbreak Away is de eerste single van de kersverse winnares van X-Factor, Sharon Kips. Bijna 2 miljoen mensen waren er op 24 februari getuige van hoe Sharon haar tegenstander Richy Brown versloeg met maar liefst 75 procent van de stemmen. De single kwam na de finale van niets binnen op de eerste positie in de single charts. Momenteel is Sharon nog druk bezig met de opnames voor haar debuutalbum dat op 9 april uitkomt. Eind maart verlaat zij de studio weer om in het land op te gaan treden.

Museumpark
Het allereerste openbare optreden van Sharon vindt op 31 maart om 13.30 uur plaats in het Zuiderzeemuseum tijdens de seizoensopening van het museumpark. Vanaf het openingsweekend zijn er meer demonstraties dan ooit in het museumpark. In het kaaspakhuis hangt voortaan de geur van echte kazen en koop je bij de kaasboer een stuk Zuiderzeekaas voor thuis. Naast haring, wordt er voortaan ook paling gerookt. Verder is er een grote kans dat je weer een kapper in de scheersalon treft en de bediende bij het postkantoor verkoopt kaarten, die voorzien van postzegel direct gepost kunnen worden. Voor kinderen is er in de weekenden en tijdens vakanties ook van alles te beleven: van klompbootjes maken tot kinderspelletjes in en rond het speciaal voor hen ingerichte kindereiland.

Openingstijden en prijzen
Het Zuiderzeemuseum is vanaf 31 maart weer dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is ¤ 6,90 en vanaf 13 jaar zijn de kosten ¤ 11,50.50. Nieuw dit jaar is de gezinsprijs van ¤ 25,- (twee oudders en maximaal drie kinderen van 4 t/m 12 jaar). Tot en met 3 juni is tentoonstelling De Dijk ter ere van 75 jaar Afsluitdijk nog te bezoeken. Voor een bezoek aan deze tentoonstelling geldt een toeslag van ¤ 3,-.


---

Noot voor de redactie,