Gemeente Harlingen

Weekendafsluiting N31 Zurich - Harlingen op 31 maart en 1 april 22-3-2007
Van zaterdag 31 maart 6.00 uur tot uiterlijk maandag 2 april 00.00 uur is de N31 in beide richtingen afgesloten tussen Zurich en de Koningsbrug bij Harlingen. Deze afsluiting is nodig wegens werkzaamheden aan de brug over de Harlingervaart en grondwerk langs het hele weggedeelte. Het verkeer wordt omgeleid via de Westerzeedijk en via Achlum en Witmarsum.

Rijkswaterstaat werkt momenteel aan de ombouw van de N31 tot vierbaans autosnelweg. Eind 2008 moet dit werk gereed zijn en daarmee de doorstroming en de veiligheid van de weg sterk verbeterd. Onderdeel van de werkzaamheden is de vervanging van de brug over de Harlingervaart. In het weekend van 31 maart en 1 april wordt er gesloopt onder de bestaande brug, zodat hier in een latere bouwfase een nieuwe brug kan worden gebouwd. Om te voorkomen dat tijdens de sloop de grond verzakt, wordt een tijdelijke damwand in de grond getrild. Verder vinden er grondwerkzaamheden plaats langs de hele N31 tussen Zurich en Harlingen. Het gaat dan voornamelijk om het aanvullen van zand tussen de bestaande weg en de nieuwe weg.

Vanwege de veiligheid van het passerend verkeer en van degenen die aan het werk zijn, is de N31 tijdens deze werkzaamhedenvolledig afgesloten voor het verkeer.
Omleidingen worden met gele omleidingsborden aangegeven. Het verkeer richting Leeuwarden kan vanaf de aansluiting Zurich via de Westerzeedijk zijn weg vervolgen. Verkeer richting Amsterdam zal vanaf de Koningsbrug bij Harlingen door Harlingen en via Achlum, Arum en Witmarsum worden omgeleid.

Rijkswaterstaat streeft ernaar de overlast door de werkzaamheden aan de N31 zoveel mogelijk te beperken. Dit onder meer door meerdere werkzaamheden tijdens één wegafsluiting te combineren, door duidelijke omleidingsroutes op momenten van relatief rustig verkeer en door werkzaamheden met kans op geluidsoverlast zoveel mogelijk overdag uit te voeren. Ook het goed informeren van de weggebruikers maakt deel uit van het beperken van overlast. Zo is op de site www.vananaarbeter.nl steeds een actueel overzicht van werkzaamheden aan de Nederlandse rijkswegen en kunnen weggebruikers voor alle vragen terecht bij het gratis informatienummer 0800-8002.