Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

22 maart 2007

Begrip in Amersfoort

Boersma Sport viert 60-jarig bestaan

Sinds 1 april 1947 heeft Amersfoort een judoschool. Op die datum begonnen Wim en Janny Boersma met het geven van judolessen in een zaaltje aan het Plantsoen Zuid. Boersma Sport, inmiddels uitgegroeid tot een vooraanstaand modern sportcentrum, viert dit jaar haar zestigjarig bestaan met een groot feest en heel veel activiteiten.

Het getal 60 staat het hele jaar door centraal bij het jubilerende sportcentrum, dat thans gevestigd is aan de Lageweg 14-16. Zo krijg je 60 euro korting op je lidmaatschap als je dit jaar een nieuw lid aanbrengt en zijn er op de open dagen diverse aantrekkelijke acties en aanbiedingen die aan 60 jaar Boersma Sport refereren. Het jubileumfeest op 31 maart a.s. staat in het teken van de jaren '60: de 'flower power' periode.

Autoriteit
Boersma Sport is een begrip in Amersfoort. Grondlegger Wim Boersma (1923-2005) gold in Nederland als dé autoriteit op het gebied van judo en jiu jitsu. Voor zijn verdiensten op sportief en maatschappelijk gebied werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Nieuwe tijden
Met de introductie van uit Amerika overwaaiende sportactiviteiten als Fitness en Aerobics braken er voor Boersma Sport nieuwe tijden aan. Het inmiddels aan de Grote Haag gevestigde centrum werd onder leiding van zoon Huib Boersma een voorloper op het gebied van moderne sportbeoefening. Naast de bekende dojo's met judomatten en boksballen werd ruimte gecreëerd voor moderne fitnessapparatuur Eind jaren tachtig verhuisde Boersma Sport naar een nieuw en groot pand, dat de basis zou vormen voor allerlei nieuwe trends op sportgebied, die zich in de decennia daarna snel zouden opvolgen: Callanetics, Steps, Body Power, Tae Bo, Power Yoga, et cetera. Het huidige pand aan de Lageweg 14-16 biedt nu faciliteiten aan meer dan 2.700 leden en er worden ruim dertig verschillende sporten beoefend. De leiding is in handen van kleindochter Cindy Boersma.

Meer informatie is te vinden op www.boersmasport.nl. Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht