Bartiméus


Sonneheerdt vieren 20ste Truckersdag

Cliënten Bartiméus Sonneheerdt vieren 20ste Truckersdag

Dit jaar wordt voor de 20ste keer een Truckersdag georganiseerd voor cliënten van Bartiméus Sonneheerdt met een visuele en verstandelijke beperking. Op zaterdag 31 maart maken ruim 130 cliënten van Bartiméus Sonneheerdt een rit door Doorn in ruim 80 vrachtwagens en bussen. Special guest Henk Wijngaard maakt deze jubileum Truckersdag compleet.

Voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking is het niet vanzelfsprekend om te weten hoe groot, hoe hoog en indrukwekkend een truck kan zijn. Door er tijdens de Truckersdag aan te voelen en er in te rijden krijgen cliënten van Bartiméus Sonneheerdt pas echt een beeld. De truckers maken het plaatje compleet door onderweg te vertellen over de fijne kneepjes van het vak.

Route
Zaterdag 31 maart zullen de truckers om elf uur samen met de slechtziende en blinde cliënten van Bartiméus Sonneheerdt vertrekken vanaf het terrein in Doorn. Door de grote hoeveelheid trucks is het mogelijk dat hierdoor op die dag enige verkeershinder ontstaat op de Oude Arnhemsebovenweg. De tocht loopt van de Oude Arnhemsebovenweg, Hydeparklaan, Provinciale weg N255, Sterkenburgerlaan, Gooyerdijk, Sterkenburgerlaan, Langbroekerdijk, Amerongerwetering, Nieuwe Steeg, Vijverlaan, Dreef, Hoflaan en weer terug naar Bartiméus Sonneheerdt via de Provinciale weg en de Hydeparklaan. Leden van de Veenendaalse Truckersvereniging en andere vervoersbedrijven worden tijdens de tocht vergezeld door voertuigen van de Mariniers uit Doorn, de rolstoelbus van Triomftours en een bus van Connexxion. De motorclub uit Veenendaal zal de politie assisteren bij de benodigde wegafzettingen. Ook zal de Bartiméusbus rijden.

Truckersbal
Voor deze speciale jubileumeditie maakt de nestor van de truckerswereld Henk Wijngaard graag een gaatje vrij in zijn agenda. Met zijn optreden krijgt het besloten Truckersbal voor cliënten en truckers een extra feestelijk tintje. Tevens wordt s middags de Truck van het Jaar verkozen.

Natuurlijk is de redactie van harte welkom bij Bartiméus Sonneheerdt tijdens de Truckersdag. Neemt u in dat geval even contact op met: Fleur Kusters
T (0343) 52 68 81
M 06 26 668 668
f.kusters@bartimeus.nl

Bartiméus Sonneheerdt
Driebergsestraatweg 44
Postbus 340
3940 AH Doorn