Gemeente Soest

Gratis compost

Datum: 23/03/2007

Soest doet het apart!

Gemeente Soest verstrekt gratis compost

Zaterdag 31 maart 2007, tussen 14.00 en 16.00 uur, kunnen inwoners van de gemeente Soest gratis LOSSE compost afhalen. Dit kan op het terrein naast het milieucentrum de Kwekerij aan de Molenstraat 157 te Soest.

Voor of na 31 maart langskomen voor gratis compost is niet mogelijk!

Deze actie is exclusief voor inwoners van Soest en Soesterberg voor in hun tuin, dus niet voor bedrijven. Ter plaatse wordt er voor een aantal scheppen en batsen gezorgd. Zelf moet u iets meenemen om de losse compost in te doen en mee af te voeren (vuilniszakken, manden, bakken etc.) .

Compost is zo gewoon en toch zo bijzonder!

Dit is de leus van een Landelijke Compostdag (14 april). Composteerinstallaties in het land vragen gemeenten om op die dag aandacht te besteden aan het belang van compost voor een gezonde bodem. Ook willen ze zo laten weten dat GFT-afval apart inzamelen absoluut zin heeft en dat het niet op 1 grote hoop terechtkomt met het overige huishoudelijke afval.

In Soest besteden we dus eerder, in de maand maart al, aandacht aan compost en composteren! Wij kiezen voor deze maand, omdat de meeste mensen dan al in hun tuinen aan de slag gaan.

Behalve het eenmalig gratis verstrekken van compost, biedt de gemeente Soest inwoners ook de cursus Thuis composteren aan en is er al jaren een subsidieregeling die de aanschaf van een regenton of een compostvat goedkoper maakt.

Later in het voorjaar zullen we ook een excursie voor inwoners naar een composteerinstallatie organiseren.

Informatie: Johan Simon, gemeente Soest (035 6093202 / milieucentrum@soest.nl)

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer