Stadsdeel Amsterdam-Noord

Skatefeest op het Purmerplein

Portefeuillehouder Sport en Jeugd, Chris de Wild Propitius, opent zaterdag 31 maart het jaarlijkse skatefeest op het Purmerplein. Dit feest vormt het startsein voor verschillende activiteiten die komende maanden op het plein plaatsvinden.

De activiteiten lopen uiteen van een straatvoetbaltoernooi, een wielerronde, moeder- en vaderdag tot een magic circus, een straatspeeldag, Sinterklaas en een kunstmarkt. Het buurtbeheer Tuindorp Nieuwendam, de winkeliersvereniging, de politie, Opbouwwerk Noord en het stadsdeel organiseren deze activiteiten in samenwerking met anderen.

De organisatie van het skatefeest is in handen van het Buurtbeheer Tuindorp Nieuwendam en de winkeliersvereniging van het Purmerplein. Via sportbuurtwerk levert Free Your Mind Events professionele ondersteuning bij het skaten.

Een aantal jongeren verricht op verzoek van de buurtregisseur als vrijwilliger hand- en spandiensten tijdens het feest. Daar ben ik nou trots op! Er zijn behalve spanningen ook goede contacten tussen jongeren, winkeliers en de bewoners rond het plein. Die worden zichtbaar bij dit soort festiviteiten, aldus Chris de Wild Propitius.

Voor meer informatie kunt u bellen met Cyriel Thomas, Opbouwwerk Noord, tel.: (020) 635 26 00.