Gemeente Woerden

Wethouder Marjan Haak start schoonmaakactie Staatsliedenkwartier

Zaterdag 31 maart om 10.00 uur geeft (wijk)wethouder Marjan Haak de aftrap voor de schoonmaakactie Paasbest in het Staatsliedenkwartier. Vanaf het verzamelpunt Bioscoop Annex trekken bewoners daarna in groepjes de wijken in gewapend met knijpers, handschoenen en vuilniszakken. De actie vindt al voor het vierde jaar plaats. Doel van de actie: saamhorigheid en een schone wijk.

Ook kinderen gaan aan de slag. Onder begeleiding van jongerenwerker Thijs van de Buurtbus maken zij een aantal speeltuintjes schoon. Na afloop kunnen zij in de schone speeltuintjes meedoen met spelactiviteiten. Ook worden er onder de kinderen een aantal bioscoopbonnen verloot. De actie eindigt rond 12 uur met een broodje en een kop koffie.

Samenwerkende partners
Veel verschillende partners slaan de handen inéén voor een schone wijk: wijkbewoners, scholen, bioscoop Annex (locatie), Greenstyle (schoonmaakmaterialen), Wijkteam van de gemeente, HALT-jongeren (schoonmaken van de "zwaarste" stukken), de bewonerscommissie van de Jager en de Vos (de flats aan de Van Slingelandtlanen), Zuwe (koffie, thee etc) , Buurtbus (kinderactiviteiten).

Deze hele week activiteiten
De activiteiten zijn over verschillende dagen verdeeld. Donderdag 29 maart maken de jongeren van de Minkema aan de Steinhagenseweg de "snoeproute" en de tunnel schoon. Vrijdag 30 maart maken de kinderen van de Schakel en de R. de Jagerschool hun eigen schoolomgeving schoon.

Wijkbewoners van harte uitgenodigd!
Wijkbewoners zijn van harte uitgenodigd zaterdagmorgen 31 maart samen met buren de straat schoon te maken. Kom, eventueel samen met uw kinderen, om 10.00 uur naar het verzamelpunt Bioscoop Annex.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de schoonmaakactie Paasbest kunt u contact opnemen met het Wijkplatform Staatsliedenkwartier. Gegevens vindt u op informatiepagina Wijkplatform.

Beschikbare documenten:

- Persbericht Wijkplatform Staatsliedenkwartier (PDF, 27KB)