Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Feestelijke opening Egeltjesbos

27 maart 2007 print
Zaterdagochtend 31 maart openen wethouder Jeroen Verheijen en waarnemend dijkgraaf Albert van Blaaderen van het waterschap AGV het Egeltjesbos door het planten van een boom.

Daarna planten kinderen en omwonenden ook enkele bomen en is het park bijna af. Het Egeltjesbos is een geslaagd project waarbij wensen van bewoners, gemeente en waterschap zijn gecombineerd.

Egeltjesbos

Het Egeltjesbos is het nieuwe park in De Kwakel, grenzend aan de Rozenlaan. Mensen kunnen er wandelen, voetballen op het trapveldje, picknicken en als het wat meer volgroeid is, ronddwalen in het speelveld. Het park is samen met bewoners ontworpen. Er is zowel plek voor recreatie als voor waterberging. De brede sloten vangen tijdens hevige regen water op, waardoor bedrijfsterreinen en woonwijken minder snel met wateroverlast te maken krijgen.

Edward Egel in het nieuwe Egeltjesbos

Programma

De ochtend begint om 10.00 uur met koffie, thee, limonade en wat lekkers. Het officiële deel begint om 10.15 uur en aansluitend worden de bomen geplant. Na het planten van de bomen kunt u onder begeleiding het park `verkennen'. ^
Edward Egel naar het Egeltjesbos