Nederlandse Spoorwegen

27 maart 2007

Dit weekend tijdelijk anders reizen in de regio Rotterdam

ProRail verricht diverse werkzaamheden

Bus en metro in plaats van treinen

Omreisadvies voor doorgaande reizigers

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april werkt ProRail op verschillende plaatsen in de regio Rotterdam aan het spoor. Daardoor is gedurende een groot deel van dit weekend geen treinverkeer mogelijk van en naar Rotterdam. NS laat bussen rijden voor haar klanten, die tevens gebruik kunnen maken van trams, bussen en metro's van RET. Doorgaande reizigers van/naar Amsterdam/Den Haag of Roosendaal/Breda wordt geadviseerd om te reizen via Utrecht en 's-Hertogenbosch.

De werkzaamheden
ProRail verricht komend weekend zowel 's nachts als overdag in de regio Rotterdam een groot aantal uiteenlopende werkzaamheden.

Rotterdam Centraal: vernieuwen van seinen en wissels Tussen Delft en Rotterdam: wisselvernieuwing en aanpassing besturingssysteem Tussen Hoek van Holland en Rotterdam: vernieuwen van spoor en ballastbed Tussen Gouda en Rotterdam: vernieuwen van seinen en wissels

Gevolgen voor de treinreizigers
Reizigers op de genoemde trajecten kunnen, op vertoon van een geldig NS-vervoerbewijs, gebruik maken van NS-bussen en binnen het stadsvervoergebied van Rotterdam ook van bussen, trams en metro's van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf RET. Daarbij moeten ze rekening houden met een mogelijke extra reistijd van een half tot anderhalf uur.

NS adviseert treinreizigers die komend weekend van plan zijn om vanuit de richtingen Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Dordrecht en Hoek van Holland in de richting van Rotterdam en verder te reizen, zich van tevoren goed te informeren.

Informatie voor treinreizigers
Reizigers worden via omroepberichten, affiches en folders over de gevolgen van de werkzaamheden geïnformeerd. Via de NS-site www.ns.nl is de speciale folder `Werk aan het spoor' te downloaden. Deze folder is tevens verkrijgbaar aan de balies.
Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl en/of Teletekstpagina 751 raadplegen of bellen met 0900-1475 ( 0,35 per minuut). Voor internationale treinreizen: 0900- 9296 ( 0,35 per minuut).

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum
Pagina 2/2