Gemeente Gouda


een schoon buurtje in twee maal een uurtje
(28-3-2007)

Iedereen ergert zich wel eens aan zwerfafval, onkruid, wat vervuilde speelplaatsen of aan niet bijgehouden groen in de straat of zijn eigen buurt. In Gouda Oost gaan ze er samen wat aan doen. Op zaterdag 31 maart organiseert het wijkteam Gouda Oost, vereniging RenM, de winkeliersvereniging Gouda Oost i.o. in samen-werking met Factor G en Wijkontwikkeling een Opfleurdag in en rond het centrum van Gouda Oost.

De dag begint om 11.00 uur in het informatiepunt wijkontwikkeling aan de De Rijkestraat 32 en wordt rond 13.00 uur afgesloten met een drankje en hapje bij vereniging RenM in de voormalige Anne Frankschool.

Samen met wijkbewoners, de scouting de Regenboog, de Buurtouders, de milieurapporteurs, de flatconciër-ges en de leerlingen van de Arabische les worden onder andere de De Rijkestraat, het schoolplein van de voormalige Anne Frankschool en de speelterreinen rondom de flats aan de Verzetslaan opgefrist. Cyclus stelt de bezems, prikkers, schoffels ter beschikking. Na afloop maken alle deelnemers enkele Gouda Oost Opfleurschilderijen.