Gemeente Delft

Heropening Verdiplein en start Muziek in de Wijk

Op zaterdag 31 maart 2007 om 13.00 uur heropent wethouder Lian Merkx van Kunst en Cultuur het Verdiplein, dat de afgelopen maanden een opknapbeurt heeft ondergaan. Diezelfde middag geeft de wethouder het startsein voor Muziek in de Wijk, het nieuwe Kunst in de Wijken programma voor de componistenbuurt.

Ondernemers van het Verdiplein en de gemeente hebben gezamenlijk hard gewerkt om het buurtcentrum aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek. Dankzij de herinrichting zijn het winkelcentrum en het openbaar gebied eromheen schoner en veiliger. De samenwerking heeft er ook toe geleid dat het enthouisiasme van de ondernemers nog groter is geworden om zelf initiatieven te ontplooien. Zo hebben de ondernemers zich verenigd in een winkeliersvereniging waardoor collectiviteit, harmonie en de belangen van het winkelcentrum beter gewaarborgd kunnen worden.

De hele middag van 13.30 tot 16.00 uur zijn er activiteiten op het plein te beleven, zoals kamermuziek in de C1000, Gitaarmuziek en Afrikaanse muziek.

Om 13.30 uur wordt tevens het officiële startsein gegevens voor een nieuw Kunst in de Wijken project. Van maart tot juli 2007 swingt de wijk Buitenhof. In portieken, in liften, op het Verdiplein, in Die Buytenweye, op straat en op de radio: overal klinkt muziek in Buitenhof. Bewoners en musici worden tijdens het programma uitgenodigd muziek te maken. Muziek in de Wijk wordt afgesloten met een swingend Muziekfestival waarbij, onder leiding van Gregor Bak, een complete flat gaat zingen.

Graag nodigen we u uit voor dit feestelijke moment. U bent zaterdag 31 maart van harte welkom vanaf 13.00 uur op het Verdiplein.

Programma

Het programma van 31 maart ziet er als volgt uit:

12.30 uur Start trommelband Sambalanco (van Die Buytenweye aan de Chopinlaan naar het Verdiplein 13.00 uur Aankomst Sambalanco
13.05 uur Heropening Verdiplein
13.20 uur Startsein Muziek in de Wijk
13.25 uur Wethouder Lian Merkx loopt, onder begeleiding van Sambalanco, de route langs de Muziek in de Wijk portieken waar diverse optredens plaatsvinden

13.30 uur Start middagprogramma Verdiplein met kamermuziek in C1000, gitaarmuziek, Afrikaanse muziek, Guus Westdorp en nog veel meer

16.00 uur Einde programma

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft