Gemeente Wageningen

Gemeente betaalt mee aan compostvat

Wageningers die tussen 31 maart en 30 juni bij de Welkoop of bij de Oude Tol een compostvat kopen, krijgen van de gemeente Wageningen een vergoeding (subsidie) van maximaal 50 euro. Dit is (bijna) de hele aanschafwaarde van het vat. De gemeente wil hiermee haar inwoners met een tuin stimuleren om zelf te composteren.

Zelf composteren in een compostvat, een compostbak of op een composthoop is de meest milieuvriendelijke vorm om het GFT apart te houden en te verwerken. Bovendien kan het leiden tot een lagere afvalstoffenheffing wanneer meer Wageningers met een tuin dit gaan doen. Het GFT hoeft niet meer te worden afgevoerd, blijft uit het restafval en de gemeente bespaart op de hoge verwerkingskosten.

Subsidie
U kunt van 31 maart tot en met 30 juni 2007 het totale aankoopbedrag van het compostvat (inclusief eventuele compostversneller) tot een maximum van EUR 50,- (incl. BTW) terugkrijgen. De subsidieformulieren hiervoor zijn verkrijgbaar bij de gemeente, bij De Oude Tol, bij Welkoop en via de gemeentelijke website. Bij het subsidieformulier moet u de originele bon inleveren. Bewaar deze dus goed! Zo kunt u straks met het vat heel eenvoudig zelf compost maken van uw GFT.

Maximaal 500 compostvaten
Er wordt voor maximaal 500 compostvaten subsidie verstrekt, dus zorg dat u er op tijd bij bent! De actie is alleen geldig voor in de gemeente Wageningen aangeschafte compostvaten. Wilt u meer informatie over deze compostvatenactie? Kom dan op zaterdag 31 maart naar onze informatiekraam op de Markt in Wageningen en kijk op www.wageningen.nl.