CDA

006] 29 maart 2007 - Persbericht -
31 maart: Ledendag CDAVrouwenberaad over jaarthema 'Vrouwen (be)sturen'

Zaterdag 31 maart a.s. vindt in vergadercentrum Vredenburg (Vredenburg 19) te Utrecht de ledendag van het CDAVrouwenberaad (CDAV) plaats.

Op het programma staan de voordracht van Rianne Donders-De Leest (46) tot nieuwe voorzitter van het CDAV en de introductie van het jaarthema 'Vrouwen (be)sturen', met onder meer een inleiding van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs.

In het ochtenddeel dat om 10.30 uur begint staat de voordracht van de nieuwe CDAV-voorzitter Rianne Donders- De Leest (46) centraal. Zij is momenteel burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo. Eerder was zij onder meer raadslid, fractievoorzitter en wethouder in de gemeente Etten-Leur. Zij is alle lange tijd actief in het CDA. Op het partijcongres van zaterdag 2 juni a.s. wordt zij officieel gekozen.

Jaarthema 'Vrouwen (be)sturen'

In het middagdeel (van 13.00 -16.00 uur) wordt het Jaarthema 'Vrouwen (be)sturen' geĂŻntroduceerd.
Het jaarthema richt zich op een grotere participatie van vrouwen aan werk en in bestuurlijke, maatschappelijke en politieke functies. Er zijn nog veel drempels voor grotere participatie. De discussie richt zich op de vraag hoe CDAV, CDA en vrouwen zelf deze drempels kunnen wegnemen c.q. overwinnen.
Het CDAV wil met dit jaarthema bereiken dat in 2010 de verhouding man/vrouw dichtbij 50/50 komt. De vraag is hoe die doorbraak bereikt kan worden.

Lucy Spee (voorzitter van de commissie Jaarthema) opent het middagdeel. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs ) en Liesbeth Kuiper (HR-manager Shell Downstream Services International BV) leiden het thema in.
Daarna zijn er deelsessies over de rol van het CDAV, het CDA en vrouwen zelf bij het wegnemen c.q. overwinnen van drempels. Tijdens het slotdebat wordt gedebatteerd over de stellingen uit de deelsessies.
De jury bestaat uit Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier en kandidaat-Eerste Kamerlid Hans Hillen.

De komende tijd wordt in de afdelingen van het CDAV gediscussieerd over het jaarthema. Dit debat leidt uiteindelijk tot een slotdocument met beleidsaanbevelingen.

---

Syndicatie
Samen werken, samen leven

Groter formaat: Klik hier