Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

27ste Nacht van de Poëzie, met o.a. Kopland, Heytze, Warmerdam en Gert Vlok Nel

Op zaterdag 31 maart vindt in Vredenburg Utrecht de 27ste Nacht van de Poëzie plaats. Van acht uur 's avonds tot drie uur 's nachts lezen meer dan twintig Nederlandstalige dichters uit België en Nederland voor uit eigen werk. De voordrachten worden afgewisseld door muzikale en andere entr'actes. Vast onderdeel van de Nacht is de boekenmarkt, die in de foyer is ingericht. De presentatie is in de vertrouwde handen van Piet Piryns en Menno Wigman.

De dichters

Jan Willem Anker / Anneke Brassinga / Kees van Domselaar / Hans Dorrestijn / Eus / Al Galidi / Eva Gerlach / Erik Jan Harmens / Judith Herzberg / Ingmar Heytze met Ralph Meulenbroeks, viola da gamba Geert van Istendael / Rutger Kopland / Joke van Leeuwen / Neeltje Maria Min / Bart Moeyaert / Els Moors / David van Reybrouck / Alexis de Roode / Rob Schouten / Hans Verhagen / Alex van Warmerdam Nachoem M. Wijnberg

De entr'actes:
Gert Vlok Nel / Sven Ratzke / Roosbeef / Les Frères Guissé Ralph Meulenbroeks / Imetlâa en NL Mundo

Samenstelling en presentatie

De 27ste Nacht van de Poëzie is samengesteld en georganiseerd Piet Piryns, Menno Wigman en Francis Bouhuisen. Piryns en Wigman zijn bovendien de presentatoren van de Nacht.

Poëziebundel voor elke Nachtwaker

Dankzij de medewerking van de Volkskrant is het mogelijk elke bezoeker de Poëziebundel aan te bieden met daarin een (in de meeste gevallen) niet eerder gepubliceerde bijdrage van de dichters die aan de 27ste Nacht van de Poëzie meewerken.

Entreebewijzen voor de 27ste Nacht van de Poëzie zijn te koop bij Vredenburg Utrecht: (030) 231 45 44. De toegangsprijs bedraagt E29,50. www.vredenburg.nl/nacht