Universiteit van Tilburg

PERSBERICHT

Verbale strijd tussen studenten op het Rabobank NK Debatteren

Tilburg, 31 maart 2007 - Op zaterdag 31 maart is het zover: het meest prestigieuze debatevenement van Nederland komt naar Tilburg. Op het 2College Wandelbos strijden 40 teams van topdebaters om de winst van het Rabobank Nederlands Kampioenschap Debatteren. Na de voorrondes staan twee teams tegenover elkaar in de finale die gehouden wordt in de raadzaal van de Gemeente Tilburg.

De elfde editie van het NK Debatteren wordt georganiseerd door de Tilburgse Debatclub Cicero. Deze studentendebatvereniging telt ongeveer 60 leden afkomstig van de Universiteit van Tilburg en Fontys Hogescholen. Aan het evenement zullen niet alleen studenten, maar ook leden van politieke jongerenorganisaties deelnemen.

De debatten hebben vooral maatschappelijke en politieke thema's. In een parlementair debat, de vorm die op het NK gehanteerd wordt, staan twee teams van twee personen tegenover elkaar. Of een team voor of tegen een stelling debatteert, wordt bepaald door het lot en niet door de eigen mening. De stelling en de positie worden pas vijftien minuten voor het debat bekendgemaakt. Juist door de korte voorbereidingstijd is het de kunst om na een kwartier een spannend debat neer te zetten.

Het evenement wordt georganiseerd met steun van de Rabobank Tilburg e.o., Universiteit van Tilburg, Nederlands Debat Instituut, Van Iersel & Luchtman Advocaten, Van Bommel Shoes, Fontys Hogescholen en Business-courses.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Victor Vlam (voorzitter Debatclub Cicero): 06-14372784 of kijk op de website www.nk2007.nl.

===
Debatclub Cicero
Warandelaan 2, Kamer K207
Postbus 90153
5000 LE Tilburg
06-14 37 27 84
www.debatclub.nl
cicero@uvt.nl
===