Ingezonden persbericht


Binnenkort weer naar het theater in Lelystad!

Of u nu houdt van cabaret, toneel, wereld(se) muziek, familievoorstellingen of opera, het is binnenkort allemaal weer mogelijk in de Agora. Om u alvast in de stemming te brengen, zullen we de komende weken in de Flevopost aandacht besteden aan diverse voorstellingen die vanaf 31 maart in de nieuwe Agora geprogrammeerd staan. Deze week staan we stil bij de cabaret- en dansvoorstellingen.

Cabaret
Op het gebied van cabaret komt u straks niets tekort in de nieuwe Agora. Artiesten als de Vliegende Panters, Bert Visscher (4 avonden) reeds uitverkocht en de Lama's (reeds uitverkocht) en jong opkomend talent als Guido Weijers en Leon van der Zanden zullen het podium van de nieuwe Agora onveilig maken.

De Vliegende panters uitgelicht
Tien jaar geleden wonnen ze het Amsterdams Kleinkunst Festival. Jonge jongens waren het, net afgestudeerd aan de Kleinkunst Academie. Ze raasden over het toneel met korte sketches, liedjes en parodieën. Nu, tien jaar later, spelen ze hun vierde voorstelling. Ebbinge, Vrijdag en de Bekker is een verrukkelijke voorstelling vol vaart, variatie en onderhuids venijn, waarin het cabarettrio zich afvraagt of na tien jaar huwelijk de seks nog steeds goed is. Het vierde programma is na de bejubelde voorgangers 'Sex', 'Hype' en 'De Grote Drie' opnieuw een aaneenschakeling van hoogtepunten. Zo hilarisch gênant dat u zou willen dat u er nooit bij had hoeven zijn. Maar dan mist u ontegenzeggelijk de nieuwe parel in de kroon van de Nederlandse podiumkunst. Het is aan U. Wees erbij zodat u altijd kan zeggen: "Ik was erbij.

De Vliegende Panters, vrijdag 1 juni, 20.15 uur in de Scarletzaal. Entree: 19,00 (voorstelling zonder pauze)

Dans
Houdt u van internationale dans, dan mag u de voorstelling Niello niet missen. Het Internationaal Danstheater brengt al 45 jaar dansen uit alle delen van de wereld. Wervelende voorstellingen met exotische live muziek, fraaie decors en oogverblindende kostuums; altijd een lust voor oog en oor.

In Niëllo, dansen van liefde en leven versmelten allerlei dansstijlen, culturen en choreografieën uit het heden en het verleden tot één bijzondere voorstelling. Op zichzelf staande dansen worden, samen met muziek, variété en beeldende theatervormen, aan elkaar gesmeed tot een nieuw, niet alledaags geheel. Voor het eerst staan het Internationaal Danstheater en het Internationaal Danstheater voor de Jeugd samen op één podium in een voorstelling. Laat u meevoeren door dit feest van herkenning en tegelijk overrompelen door de verrassende manier waarop bijzondere choreografieën uit het verleden opnieuw tot leven worden gewekt.

Niello, dansen van liefde en leven, woensdag 11 april, 20.15 in de Scarletzaal. Entree: 19,50 (voorstelling met pauze)

Kaarten voor voorstellingen in de nieuwe Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij ons tijdelijke kassapunt aan de Agoraweg 2 (ingang Vlieg makelaardij) op ma t/m za van 11.00 - 15.00 uur. Of telefonisch te reserveren op 0320 - 239230 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.