Ingezonden persbericht


Persbericht

15 maart 2007

Finale Dommelsch Clash of the Cover Bands

Spectaculair feest der herkenning in Utrecht

Zaterdag 31 maart vindt de grote landelijke finale plaats van Dommelsch Clash of the Cover Bands. Van de ruim 1.600 inschrijvingen zijn, na een jaar vol strijd, de acht beste coverbands van Nederland overgebleven. Zij gaan de finale aan in Stadion De Vechtsebanen te Utrecht om de felbegeerde 'Dommelsch Clash of the Cover Bands Award 2006' te veroveren.

Brabants talent

Dat Noord-Brabant coverband talent in huis heeft, blijkt wel uit het feit dat maar liefst vier van de acht bands afkomstig zijn uit die provincie. Ook Leeuwarden, Maassluis, Leiden en Hoogeveen leveren allen een band met enorm talent. "Dat we in Nederland over zo'n goede kwaliteit muzikanten beschikken is uniek. Het niveau van deze bands is echt ongekend", aldus John Van den Borne, organisator en initiatiefnemer van deze grootste bandcompetitie van Nederland. "Dit is het derde jaar dat we 'The Clash' organiseren en we merken dat het niveau dit jaar enorm hoog is."

Dommelsch en muziek

Dommelsch is sinds dit jaar naamgever en hoofdsponsor van het evenement en breidt hiermee haar muziekconcept verder uit. Met een competitie voor lokaal talent (Dommelsch Locals Only! OnTour), een DJ Contest (Dommelsch TWSTd), Dommelsch Dubbel Dutch (optredens van twee bekende Nederlandse artiesten) en de samenwerking met de Nederlandstalige tour van René Froger, associeert het biermerk zich met muziek. "We willen ook aankomend talent de kans geven om groot te worden door bands, zangers en DJ's te begeleiden in hun carrière. Dit doen we onder andere via Dommelsch Live Bookings. Hierbij kunnen horeca ondernemers het talent dat afkomstig is uit de verschillende muziekconcepten boeken voor hun eigen café, club of restaurant", aldus Ronald Panis van Dommelsch.

DVD

Tijdens de landelijke halve finales in een uitverkocht Paradiso afgelopen maand, zijn er opnames gemaakt van de spetterende live optredens in de poptempel. Op 31 maart wordt deze dubbel-DVD uitgereikt aan de 16 halve finalisten en is vanaf dan ook te koop. "Als je ziet en hoort wat voor nummers er op de DVD staan en met wat voor een mega goede bands we hier te maken hebben, dan sta je echt versteld", aldus Giel Beelen die samen met Annemieke Schollaardt de finale presenteert. De meest gecoverde artiest tijdens de competitie is eveneens van Nederlandse bodem. Het nummer 'Girl' van Anouk werd in de voorrondes het meest gecoverd door de bands.

Feest der herkenning

Ook de finale belooft weer een waar feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Niet alleen de coverbands, ook het publiek kan zich laten horen door de nummers uit volle borst mee te zingen én te stemmen op hun favoriete band. In totaal hebben al 50.000 bezoekers een 'Dommelsch Clash'-avond bijgewoond op de verschillende toplocaties in Nederland. De organisatie verwacht zeker nog 6.000 fans tijdens de landelijke finale op 31 maart. Vanaf 19.00 uur barst het feest los en zullen de acht bands alles geven om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dommelschclash.nl of www.ticketservice.nl.

Dé bands

De acht bands waar het zaterdagavond 31 maart allemaal om draait zijn:

Surprise: 10-mans All-round coverband uit Hoogeveen

The Blues Brothers & Band: 12-mans Blues Brothers tribute uit Gemert

Boulevard: 7-mans Top-100 coverband uit Leeuwarden

KéOss: 7-mans Pop, Rock, Funk coverband uit Oss

Rattlesnake Shake: 5-mans Rock coverband uit Oss

Kaas: 11-mans Nederpop coverband uit Roosendaal

Garlic: 8-mans Allround coverband uit Leiden

Purple Rainbow: 5-mans Deep Purple/Rainbow tribute uit Maassluis

De Dommelsch Clash of the Cover Bands Awards

Action painter Henk Veen schildert op zaterdag 31 maart, tijdens de landelijke finaleavond, live alle Awards. De jury, bestaande uit o.a. BN-ers, vakmedia en vakdocenten, bepaalt de winnaar van de 'Dommelsch Clash of the Cover Bands Award 2006' en het publiek de 'Dommelsch Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2006'.

Verder worden er awards uitgereikt aan:


- Beste Vocalist(e) 2006


- Beste Gitarist 2006


- Beste Bassist 2006


- Beste Drummer 2006


- Beste Toetsenist 2006


- Meest gecoverde artiest/band van Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006

Bijzondere gitaar voor een bijzonder doel

Naast de awards heeft Henk Veen een bijzondere gitaar bewerkt waarop alle originele Wild Romance muzikanten en Herman Brood manager Koos van Dijk hun handtekening hebben gezet. (Wild Romance: Danny Lademacher, Cees Meerman, Ivo Severijns, Guz Genser, Otto Cooymans, David Hollesteller en de Bombita`s). Deze gitaar stelt Dommelsch Clash of the Cover Bands beschikbaar en wordt geveild via www.dommelschclash.nl. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel: Stichting Zwerfjongeren Nederland. Deze stichting trekt zich het lot van de meer dan 5000 dak- en thuisloze jongeren in ons land aan. Stichting Zwerfjongeren Nederland zet zich in voor een structurele verbetering van de leefsituatie van deze jongeren. Meer informatie vindt u op www.zwerfjongeren.nl.

Vanaf 1 februari heeft het publiek kunnen bieden op de gitaar die op 31 maart wordt overhandigd aan de hoogste bieder die ook wordt uitgenodigd om bij de finale aanwezig te zijn (voor 2 personen) in de Viplounge.

Naast bovenstaande unieke activiteiten, staan er op zaterdag 31 maart nog meer spectaculaire dingen te gebeuren die niemand mag missen!

De inschrijvingen voor 'Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007' zijn alweer begonnen. Coverbands kunnen zich inschrijven via www.dommelschclash.nl.

Kijk voor data, informatie en foto's op www.dommelschclash.nl.

Noot voor de redactie,