Ingezonden persbericht


Persbericht

Theater de Uitstek


16 maart 2007

De van Swieten Society

Mozart de duizendnoot

Zaterdag 31 maart 2007, 19.00 uur

¤ 7,00 / ¤ 5,00

Familievoorstelling 6+

Mozart de Duizendnoot
Een leerzaam vertelconcert in Theater de Uitstek

Mozart is een genie. Maar wat is een genie eigenlijk, en ben je dat of word je dat? Mozart had talent, dat klopt, maar ... daar moest hij heel hard aan werken.

De Van Swieten Society wil, met het oog op het feestelijke jaar 2006, waarin het precies 250 jaar geleden is dat Mozart werd geboren, een cd opnemen met zijn muziek. Dat valt nog niet mee: er moet gerepeteerd worden en de opnametechnicus moet alles in gereedheid brengen. In zijn KlankKast heeft hij alle muziek van de hele wereld zitten en kan hij alles opzoeken wat hij over muziek wil weten. Wat is componeren en hoe gaat dat in zijn werk? Heeft Mozart eigenlijk ook tophits gecomponeerd en welk melodietje vond hij het meest geschikt voor een mobiele telefoon? Als het moment is aangebroken om de opname te maken, maken we kennis met DeciBel en LuisterLamp. En tot slot komt er uit de KlankenKoffer ook nog een CD rollen voor wie maar wil!

Mozartkenner en pianist Bart van Oort, acteur Frits van Oostenbruggen en regisseuse Paulien Haakma maakten een vertelconcert voor kinderen waarin op een serieuze en grappige toon over de magie van Mozart en zijn mooie muziek wordt verteld. Mozart was een rasverteller en een kleurrijk musicus.

Een concert over brieven, dansen, talent, hard werken en over een hekel aan collega's en liefde voor de toetsen! Kinderen, maar ook hun (groot)ouders, kunnen hun hart ophalen in de Uitstek tijdens dit kinderconcert. Voor ieder wat wils!

Kaarten kosten ¤ 7,- en kunnen via de website (www.uitstek.nl) of telefonisch (078-6194333) gereserveerd worden.

Meer informatie bij Theater de Uitstek, Valesca Mulder, tel: 078-6194508 of uitstek@gmail.com

--
Theater de Uitstek
Norderstedtplein 10

3332 GK Zwijndrecht
Tel: 078-6194333 (kassa)
Tel: 078-6194508 (kantoor)
www.uitstek.nl