Ingezonden persbericht


NS16 meets De Player in Tilburg

P E R S B E R I C H T

DE PLAYER komt naar Tilburg. Het Rotterdamse kunstinitiatief maakte naam met opmerkelijkelive performances (i.s.m. SMF Chicago, Video Palace Berlin, Koala Shooting Amsterdam, Hobo Klub Edinburgh, Scheld'Apen Antwerpen) waarbij video, muziek, poezie, guerilla-theater, cabaret en voedsel(!) elkaar afwisselen. In het NS16-complex presenteeert DE PLAYER op zaterdag 31 maart de eerste editie van BIG MAG.

Voorts vindt op deze avond de Tilburgse première plaats van Aquarium, de nieuwe film van LEONARD & JEROEN (van NS16), het meest uitgelachen duo van nu. Op het programma staan verder:
GOODIEPAL (dk) musical astonishment

KEREN CYTTER (iL) video's

LORDOFTHEYUMYUM (us) ADHD solo-acapella

BART PLANTENGA (us/nl) lecture on yodeling

FCKN BSTRDS (nl) noise perfo

DIE TRIP COMPUTER DIE (uk) weird sounds

HEIN DINGEMANS (nl) drawings

AD FIJNEMAN (nl) tekeningen, schilderijen en gedichten

AD ROEFS (nl) zoektocht naar een onbekende meester adhv.

gevonden schilderijen

YOWI (nl) schrijversportretten

TRIO OBERGINE (nl) mouthharporchestra

...plus crocktails, fashion, food, etc.
Zaterdag 31 maart 2007
Adres:

NS Plein 16

5014 DA TILBURG
Aanvang: 20:00 uur

Entree: E 6,-
Meer informatie:

info@ns16.nl

www.ns16.nl

BIG MAG

Een magazine dat een 12" vinyl picture disc bevat, in combinatie met drukwerk. Het blad dient als blauwdruk van waar DSPS/DE PLAYER voor staat en als extensie van het fysieke podium. Het is een magazine met vele originele bijdragen van kunstenaars, tekstschrijvers en muzikanten die de afgelopen jaren bij DE PLAYER op het podium hebben gestaan of in de toekomst zullen staan. Alle issues zijn volledig engelstalig en bedoeld voor internationale verspreiding. Er worden in 2007 vier exemplaren gerealiseerd. Iedere uitgave gaat met een avond met live-programma gepaard. Deze presentaties zullen meerkoppige mutantische situaties zijn met meerdere live-acts, lezingen, film en curiosa. BIG MAG. #1 presenteert op 12" geluidsbijdragen van GOODIEPAL (DK) en JESSICA RYLAN (US) en beeld op vinyl van JOEP VAN LIEFLAND and JANI HORVONEN. Het bevat een A1 poster van HEIN DINGEMANS met op de achtezijde geschiedenis en data van DE PLAYER / DSPS. Een 28 pagina's full-color drukwerk van 30 x 30 cm bevat beeld en artikelen van KEREN CYTTER, JIM XENTOS, BART PLANTENGA, COSTES, MELTED MEN, GODFRIED WILLEM RAES, INOX KAPELL, MARIA MOULIN, LUKAS SIMONIS, FERLET GREPEN, MARC ELBURG en anderen.

Leonard&Jeroen - Aquarium + portfolio

Kom kijken naar het meest uitgelachen duo van nu. AQUARIUM. Een lege bak met water daarin. Dit uit Tilburg afkomstige kunstenaarsduo presenteert dit jaar een korte film, geïnspireerd door een tekst van performance-writer Anna van der Kruis, verbonden aan Productiehuis Brabant. 'Bij een korte film hoort een korte tekst', moeten de heren in een vlaag van komische verstandsverbijstering hebben gedacht. Met de onnodige toeters en bellen nodigen ze je uit voor hun nieuwste filmproject.

NS16, broedplaats voor cultureel ondernemers, is een plek in het hart van de stad, waar jonge kunstenaars en vormgevers met een grote diversiteit aan disciplines onder een koepel hun beroep uitoefenen.