Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 23 maart 2007

Persbericht

De dienstregeling van de Zwerfbus in De Wolden eindigt

Per 31 maart aanstaande wordt het experiment met de Zwerfbus in gemeente De Wolden beëindigd. De evaluatie op woensdag 21 maart jl. met de verenigingen voor dorpsbelangen, het OV-bureau Groningen Drenthe en de gemeente De Wolden heeft geleerd, dat er te weinig reizigers gebruik maken van de Zwerfbus en dat maakt deze vorm van vervoer onrendabel.

De meerwaarde van dit experiment is dat het duidelijk is geworden dat dit vervoersconcept zich uiteindelijk niet leent voor het platteland van De Wolden. De proef wordt zeker wat betreft de goede samenwerking tussen alle partijen als geslaagd en waardevol genoemd.

De komende maanden wordt er overleg gevoerd met het OV-bureau over een vervolg. Gedacht wordt aan het aansluiting vinden bij andere vormen van vervoer, namelijk een combinatie van treintaxi, WVG en leerlingenvervoer. De verenigingen voor dorpsbelangen worden van de voortgang en de mogelijkheden op de hoogte gehouden.

De Zwerfbus rijdt zijn laatste rit op vrijdag 30 maart 2007. De haltepalen worden daarna zo spoedig mogelijk door Connexxion verwijderd.

/////////////////////////////////