Time : 10:49:16
Date : 28 March 2007
Sender Name: Walibi

Spectaculaire investeringen in Walibi Belgium

Waver, 28 maart 2007 - Walibi Belgium opent opnieuw de deuren op zaterdag 31 maart. Afgelopen winter heeft het Waverse pretpark maar liefst 4 miljoen euro geïnvesteerd om het comfort van zijn bezoekers nog verder te verbeteren.

4 miljoen euro investeringen

Voor Walibi staat de ervaring van de bezoeker centraal. Daarom is er dit jaar maar liefst 4 miljoen euro geïnvesteerd in het verhogen van de capaciteit van verschillende attracties. Er werd eveneens hard gewerkt aan het esthetische aspect van het park en de algemene parksfeer. De bezoekers zullen de indruk hebben dat ze in een totaal nieuw Walibi op bezoek zijn. Om hun comfort nog verder te verbeteren werd er tevens geïnvesteerd in een in-park camerasysteem, special effects in de attracties, extra nocturnes tijdens Halloween, renovatie decoraties en attracties en opleidingen Nederlands voor het personeel.

"Deze investeringen maken deel uit van een meerjaren plan om van Walibi Belgium, dat het moederpark is van de Walibi parken in Europa, echt de parel aan de kroon te maken. Deze eerste fase luidt onze nieuwe strategie in." zegt Marcel C.B. Schonenberg, Algemeen Directeur Walibi.

Er zit een held in iedereen

In Walibi Belgium vindt men meer dan 50 attracties voor jong en oud. Gaande van spectaculaire achtbanen, over spetterende waterattracties tot vrolijke kinderattracties: iedereen kan op zijn niveau zijn grenzen verleggen en een held zijn. Dit gevoel wil Walibi aan zijn bezoekers meegeven. Het maakt niet uit of je een durfal bent of als je het eerder rustig aan wil doen: in Walibi is er voor elk wat wils. Dit heldenconcept is het thema van het jaar en zal het hele seizoen terug te vinden zijn doorheen de acties en communicaties van het park.

Aqualibi blaast 20 kaarsjes uit.

Aqualibi, het tropisch waterparadijs van Walibi, viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. Jaarlijks verwelkomt Aqualibi meer dan 500.000 bezoekers en dit aantal blijft elk jaar stijgen. In het toegangsticket voor Walibi zit ook de toegang tot Aqualibi inbegrepen. Ongetwijfeld een belangrijke reden voor de populariteit van Walibi.

Beste pretpark van België

Walibi Belgium heeft 3 prijzen gewonnen bij de LooperAwards 2006. Deze prijzen worden uitgereikt door de website www.rollercoaster.be die hun leden via de site laten stemmen. Walibi werd door de 'pretparkkenners' verkozen tot Beste Pretpark Nationaal. Verder ging het park ook lopen met de prijzen in de categoriën 'Beste Achtbaan Nationaal' voor de houten rollercoaster 'Weerwolf ' en 'Beste Darkride Nationaal' voor de attractie Challenge of Tutankhamon.

De pretparkfanaten van de club 'The Rollercoaster Friends' hebben Halloween in Walibi verkozen tot 'Beste Event in de Benelux'.

"Dat we door de kenners van de pretparkwereld worden verkozen tot beste pretpark van België doet ons uitermate veel plezier. Ook de erkenning van ons jaarlijks Halloweenevent is een enorme opsteker voor de vele medewerkers van Walibi." verklaart Marcel C.B. Schonenberg.

Vertigo

Vorig jaar kondigde Walibi aan een nieuwe revolutionaire attractie te openen : Vertigo. De opening was aanvankelijk voorzien voor juni maar werd om technische redenen een aantal keren uitgesteld, tot uiteindelijk werd beslist om de attractie pas te openen in 2007. Vertigo zal niet klaar zijn tegen de opening van het park, maar de constructeur van de attractie werkt onafgebroken verder om een oplossing te vinden voor het capaciteitsprobleem en de attractie zo snel mogelijk operationeel te krijgen. De opening van Vertigo wordt voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld.

"Voor Walibi is de ervaring van de bezoeker uitermate belangrijk. We kunnen dan ook geen attractie openen die niet volledig tegemoet komt aan de verwachtingen van de bezoeker en die door capaciteitsproblemen slechts door een klein deel van onze bezoekers zou kunnen ervaren worden. We vertrouwen erop dat de constructeur binnenkort een oplossing zal vinden voor het probleem.", aldus Marcel C.B. Schonenberg.

Walibi is elke dag van de paasvakantie open van 10u tot 18u. Meer info op www.walibi.be

~
Bericht aan de media

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Greet Vandenberghe, PR Manager Walibi Belgium,
greet.vandenberghe@cda-parks.com, 010/42.15.53

URL: http://www.walibi.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR