TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 30-03-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 31 maart
Radio 1 - 11.04 uur

MINISTER VAN DER HOEVEN TE GAST
IN TROS KAMERBREED

In 1991 kwam ze voor het CDA in de Tweede Kamer en in 2002 werd ze minister: Maria van der Hoeven. Het ministerie van Onderwijs heeft ze vorige maand verruild voor dat van Economische Zaken. Wat kunnen we van haar verwachten op het gebied van ondernemerschap, innovatie en de kenniseconomie? En hoe gaat de minister om met de gespannen relatie tussen economische groei en duurzaamheid? In TROS KAMERBREED een gesprek met Van der Hoeven over haar eerste ervaringen met haar nieuwe ministerie en haar plannen voor de komende vier jaar.

Het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Arbeid heeft de verkiezingsnederlaag van de sociaal-democraten geanalyseerd. Wat ging er mis tussen de glansrijk gewonnen gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 en het verlies in november? Volgens de auteurs is er meer aan de hand dan alleen een slecht gevoerde campagne. Het politieke midden is verzwakt. Hoe moet de PvdA de weggelopen kiezers terugwinnen? Een gesprek met Adri Duivesteijn, wethouder in Almere. Hij kwam begin jaren '90 voor de PvdA in de Tweede Kamer en heeft van nabij de ontwikkelingen in de partij onder Wim Kok en Wouter Bos meegemaakt. In TROS KAMERBREED zijn visie op de toekomst van de Partij van de Arbeid.

En een gesprek met Ahmed Marcouch (PvdA), voorzitter van de Amsterdamse deelraad Slotervaart, over het grote aantal Marokkaanse jongeren dat mislukt in de Nederlandse samenleving. Wat is de oorzaak van dit probleem dat beschreven wordt in het boek Het Marokkanendrama van Fleur Jurgens? Welke rol spelen de ouders? En wat zijn volgens Marcouch de oplossingen?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl