Gemeente Beek


Zilveren draagspeld voor Jacob Huntelerslag

Beek, maart 2007

Op vrijdag 30 maart is in trefcentrum 't Pleintje te Neerbeek, de heer J. Huntelerslag (Jacob) door de gemeente Beek onderscheiden. Hij ontving na afloop van de jaarvergadering COBMI-Beek uit handen van burgemeester Cremers de Zilveren Draagspeld van de gemeente, voor zijn grote verdiensten voor de gemeente.

De heer Huntelerslag heeft de grondslag gelegd voor de stijlvolle wijze waarop op 4 mei in Beek diegenen worden herdacht die voor onze vrijheid stierven doordat hij bijzondere inspanningen heeft verricht voor het oorlogsmonument in Beek. Jaarlijks is dit monument op 4 mei voor vele Bekenaren de gedenkplaats ter nagedachtenis aan hen die voor onze vrijheid stierven.

Sinds de oprichting in 1980 is hij secretaris is van de vereniging Contact Oud Beeker Militairen Indonesië (COBMI-Beek). Hij is de grote stimulator van de activiteiten van de vereniging, en daarmee van onschatbare waarde. Zijn ijver, motivatie en doorzettingsvermogen maken hem tot de dragende figuur bij het functioneren van de vereniging en de verwezenlijking van haar doelstellingen. Een COBMI-Beek zonder de heer Huntelerslag is dan ook niet voor te stellen.

De grote inzet van de heer Huntelerslag bleek nogmaals toen hij in 2006 de grote kracht was achter de eerste editie van de Veteranendag in Beek. Hij zorgde ervoor dat alle veteranen uit Beek thuis werden opgehaald in oude legervoertuigen, die gebruikt waren tijdens de bevrijding van Beek. Vervolgens gaven zij aan de voorzijde van het gemeentehuis een acte de présence. De heer Huntelerslag was daarbij voorman. Ook dit jaar heeft hij zich aangeboden mee te helpen bij de organisatie hiervan.