Politie Groningen

Zaterdag 31 maart 2007

Provincie Groningen, 31-03-2007

Zuidhorn: drietal bekent vernielingen school

Met de aanhouding van drie tieners uit Zuidhorn (14, 15 en 16 jaar) heeft de politie vernielingen bij twee scholen in diezelfde plaats opgelost. Op 24 maart werden bij een school aan de Hankemalaan twee ruiten ingegooid. De dag daarna werden bij dezelfde school twaalf ruiten vernield en werd ook een computer uit de school meegenomen. Later die avond werden twee ruiten ingegooid bij een school aan de Brilweg. De verdachten kwamen in beeld na onderzoek van de jeugdagenten. Toen twee van hen werden aangehouden tijdens een winkeldiefstal in Groningen, werden zij ook gehoord over de vernielingen in Zuidhorn. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Zuidhorners. Ze zullen zich op een later moment moeten verantwoorden bij justitie.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft vrijdag bij de kruispunten Bedumerweg/Asingastraat en Ebbingestraat /Turfsingel/ Ulgersmaweg gecontroleerd op rijden door rood licht. Hierbij zijn 25 bekeuringen uitgereikt. Daarnaast is zeven keer bekeurd voor het niet handsfree bellen en drie keer voor het niet dragen van de gordel. Eén bromfietser is bekeurd, omdat hij geen helm droeg. Tenslotte is één persoon bekeurd voor het weggooien van vuilnis op straat.

Groningen: baldadig tegen taxi

Een 35-jarige Stadjer is vrijdagnacht aangehouden voor het beschadigen van een taxi. De man had op de Grote Markt in zijn woonplaats tegen een stilstaande taxi geslagen en geschopt. De man verklaarde dat de taxi hem licht geraakt had, toen hij via het zebrapad de weg overstak. Bij het voorval was ook een 31-jarige Stadjer. Deze man kon geen identiteitspapieren tonen. Beide Stadjers zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor auto-inbraken

De politie heeft vrijdagnacht een 23-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man hield zich verdacht op bij geparkeerde autos bij de Trompbrug. Bij controle bleek hij in het bezit van diverse goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Eerder die avond was er aan de Phebensstraat in drie autos ingebroken. De eigenaar van één van die autos herkende een deel van de spullen die de verdachte bij zich had. De verdacht is ingesloten voor nader onderzoek.

Appingedam: jongen overgoten met koffie

Een 16-jarige jongen is vrijdag aan de Stationsweg in Appingedam overgoten met koffie. De jongen werd door een 37-jarige inwoner van Appingedam aangesproken. Hij zou afval op de stoep hebben achtergelaten. Toen de jongen dit oppakte, ontstond vermoedelijk een woordenwisseling. De man gooide daarop een kop koffie over de jongen leeg. Hij liep hierdoor een pijnlijke nek op. De jongen heeft aangifte gedaan. De politie doet nader onderzoek.

Hoogezand: hennepkwekerij ontruimd

De politie heeft vrijdagmiddag aan de Burgemeester Van Roijenstraat Oost in Hoogezand een hennepkwekerij ontruimd. De politie trof 450 stekken aan en 500 gedroogde plantjes aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Oude Pekela: man aangehouden voor heling

Een 22-jarige man zonder vaste woonplaats is vrijdagnacht aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela aangehouden. Hij fietste daar op een fiets zonder verlichting en had bovendien nog een fiets met lekke band aan de hand. Bij controle bleek van beide fietsen het slot te zijn doorgezaagd. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De fietsen zijn in beslag genomen. Er wordt onderzocht of de fietsen van diefstal afkomstig zijn.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een rijbewijs ingevorderd.

Groningen, Prinsenstraat: 30-jarige automobilist uit Yde, onder invloed van 1,4 promille alcohol.

Groningen, Damsterdiep: 21-jarige automobilist uit Groningen, onder invloed van 1,3 promille alcohol.

Winschoten, Trekweg: 28-jarige automobilist uit Winschoten, onder invloed van 1,5 promille alcohol.

Onstwedde, Kampweg: 23-jarige automobilist uit Vriescheloo, snelheid van 138 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is.