Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 31-03-2007

Bromfietser gewond bij ongeval

ERICA Vrijdagmiddag is een 16-jarige bromfietser uit Weiteveen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed over het fietspad langs de Peelstraat in de richting Schoonebeek. Een 36-jarige automobilist uit Erica, die in dezelfde richting reed over de rijbaan, sloeg vervolgens rechtsaf de Warmoesweg op. Daarbij zag hij de rechtdoor rijdende bromfietser over het hoofd en raakte met de auto de bromfiets. De jongen viel van de bromfiets en belandde in de berm. Hij is naar het Scheperziekenhuis gebracht, met nog onbekend letsel. (07-126226)

Politie vordert rijbewijs in na alcoholgebruik

HOOGEVEEN Vrijdagnacht controleerde de politie op de Schutstraat een 33-jarige man uit Hoogeveen. Hij reed daar in zijn auto en had gedronken. Bij de blaastest die volgde bleek een promillage van 1,91. Het rijbewijs is ingevorderd. (07-126336)

Politie onderzoekt diefstal microscopen

ZUIDLAREN Vrijdagavond tussen 22.00 en 23.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Verlengde Stationsweg. Daarbij zijn twee Zeiss microscopen gestolen, met een geschatte waarde van 20.000 per stuk. Om binnen te komen is een ruit vernield, en de daders zijn vermoedelijk onder het hekwerk doorgekropen. De politie onderzoekt deze diefstal. (07-126331)

Aanhoudingen na vernieling bouwkeet

EMMEN Aan de Meerdijk zijn vrijdagnacht vier jongens aangehouden voor vernieling van een bouwkeet. Het viertal had de bouwkeet omgegooid langs de Rondweg ter hoogte van de St. Gerardusstraat. Het viertal kon aan de hand van een getuige worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en voorgeleid. Tegen de vier wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongens kunnen nog een rekening tegemoet zien voor de schade aan de bouwkeet. (07-126348)

Man aangehouden voor huiselijk geweld

HAVELTE Agenten hebben vrijdagnacht een 44-jarige man in zijn woning aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Ter plaatse troffen de agenten de man en een emotioneel aangeslagen vrouw aan. De vrouw gaf aan dat zij geslagen en geschopt was door de man. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (07-126350)

Wapenstok in auto aangetroffen

MEPPEL Vrijdagnacht hebben agenten op de A28 ter hoogte van de afrit Meppel/Rogat een 23-jarige Rotterdammer aan de kant gezet ter controle. Tijdens de controle zagen de agenten naast de passagiersstoel een zogenaamde zwarte lange ME wapenstok liggen. De 23-jarige bestuurder uit Rotterdam verklaarde dat hij de eigenaar van de lange wapenstok was. De man werd vervolgens aangehouden voor verboden wapenbezit en overgebracht naar het bureau. De man deed afstand van de wapenstok en proces-verbaal werd opgemaakt. (07-126372)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.