Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Persverklaring: Demonisering en criminalisering tegen uiterst-rechts in Nederland in volle gang onder het nieuwe kabinet (Balkenende 4 / Bos 1)

De gemeenschappelijk Nederlands en Duitse politie anti-terreur oefening van 21 maart j.l.:
Circa 400 Duitse en Nederlandse politiemensen uit verschillende diensten trokken ten strijde tegen een groep rechts-extremisten die een bus hadden gekaapt en een gijzelaar om het leven brachten. De nieuwe politiedienst Dienst Speciale Interventie ontzette de bus en arresteerde de kapers. Het was de eerste grote antiterrorisme-oefening van de politie op de grens van Duitsland en Nederland. (1)

Tijdens deze anti terreur oefening werd er in de zaal een videoband getoond van de demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU)? Waarom zijn deze beelden getoond? Is dit het nieuwe demoniseren en criminaliseren van het nieuwe kabinet (Balkenende 4 / Bos 1)? Wij tekenen hier scherp protest tegen aan en vinden dat onze naam hiermee ernstig in diskrediet wordt gebracht!

De Nederlandse Volks-Unie (NVU) volgt al jaren de legalisatie koers (consensuspolitiek): Er is weer een frisse nieuwe start gemaakt met onze consensus politiek. Consensus politiek wil zeggen dat wij op de rand van het toelaatbare rechts-radicale politiek gaan bedrijven. Consensus politiek is een politieke vorm die gebasseerd is op een overeenstemming. (2)

Uiterst-linkse onderzoekburos (onderzoeker(s) zoals Jaap van Donselaar) en een aantal kranten hebben hierover destijds uitvoerig geschreven, dat vanwege deze koerswijziging een aantal partijleden hierdoor de NVU heeft verlaten en hun eigen clubjes hebben opgericht.

Wij wensen niet in verband gebracht te worden met welke vormen van terrorisme dan ook! Onze politiek is gebaseerd op ons verkorte partijprogramma (3), de uitvoering van dit partijprogramma willen wij bereiken middels legale en vreedzame politieke middelen en mocht het nodig zijn door grondwetswijzing via democratische middelen die daartoe beschikbaar zijn. Ieder jaar spreekt het NVU ledencongres zich positief uit over de raad van bestuur van de NVU (4) en over de legalisatie koers van de NVU.

Hiermede hopen wij de pers en media voldoende te hebben geïnformeerd. En hopen dat bij de volgende gemeenschappelijke Nederlands / Duitse anti-terreuroefening, geen videobeelden meer worden vertoond van de NVU demonstraties door de politie en zo de naam van de NVU buiten beschouwing te laten.

Met vriendelijke groet,

Partijvoorzitter NVU
Constant Kusters

Postbus 4053
6803 EB Arnhem
026-3217539
E-mail: voorzitter@nvu.info
www.nvu.info

Bron: (1):
http://www.nd.nl/document.aspx?document=nd_artikel&vorigDocument=&id=8 9581 Bron: (2): Partijblad Wij Europa 1 nummer 1 maart 2002, pagina 8. Bron: (3): Verkorte partijprogramma NVU: http://www.nvu.info/vpp.html Bron: (4): NVU Raad van Bestuur:http://www.nvu.info/raad.html

NVU - Nederlandse Volks-Unie ® ©